Sjokoladekake-hemmelighet

En liten hemmelig ingrediens gjør sjokoladekaken ekstra saftig.

Sjokoladekake
Oline Dalen

Denne har jeg vokst opp med, og på bursdager ble den brukt som byggmateriale til sjokoladekaketog! Det nye er innslaget med majones, som er overførbart til andre kaker også!

Ingredienser

100 g bremykt
50 g majones
8 dl kulturmelk
4 dl sukker
1 ss natron
10 dl hvetemel
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker

Fyll:
400g melis
130 g bremykt
4 ts vaniljesukker
4 ss kaffe
3 ss kakao

Fremgangsmåte

Sett stekovn på 200 grader.
Smelt smør
Bland sammen kulturmelk og natron og la det stå litt
Bland alt det tørre i egen bolle
Vend inn smør, majones og kulturmelk

Fordel i langpanne, stek midt i ovnen ca. 30 minutter.
Avkjøl.

Fyll:
Smelt smør
Bland sammen det tørre og tilsett smeltet smør og kaffe

Fordel over den avkjølte kaken og pynt etter eget ønske.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere