Sjokoladekake med bringebærbiola
Saftig og lett sjokoladekake med smak av bringebær
(Har ikkje bilde av kaka, så tar heller bilde av meg😅.. skal hugse å ta bilde nestegang)


Pernille Vik
Fann grunnoppskrift på detsoteliv.no for 4-5år sidan og starta då å eksperimentere med den. Har lagd den i bursdag og til fest sidan og planlegg å også lage den i bryllupet mitt i mai.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
450 g bremykt, 75 g bakekakao, 6 egg, 450 g sukker, 2 vaniljestenger, 1,5 ts bakepulver, 2 ts natron, 5 dl Bringebærbiola, 650 g kveitemjøl
Fremgangsmåte
Smelt bremykt og bland kakaopulveret.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett sjokoladesmøret.
Visp i vanilje, bakepulver og natron.
Visp i Biola.
Visp i mjølet.
Steik i stor langpanne, midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter.
Pynt med lett sjokoladesmørkrem og friske bringebær
blir best med Bremykt