Sjokoladekake med bringebærbiola

Saftig og lett sjokoladekake med smak av bringebær

(Har ikkje bilde av kaka, så tar heller bilde av meg😅.. skal hugse å ta bilde nestegang)

Inbound8760823455821768165
Pernille Vik

Fann grunnoppskrift på detsoteliv.no for 4-5år sidan og starta då å eksperimentere med den. Har lagd den i bursdag og til fest sidan og planlegg å også lage den i bryllupet mitt i mai.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

450 g bremykt, 75 g bakekakao, 6 egg, 450 g sukker, 2 vaniljestenger, 1,5 ts bakepulver, 2 ts natron, 5 dl Bringebærbiola, 650 g kveitemjøl

Fremgangsmåte

Smelt bremykt og bland kakaopulveret.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett sjokoladesmøret.

Visp i vanilje, bakepulver og natron.

Visp i Biola.

Visp i mjølet.

Steik i stor langpanne, midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter.

Pynt med lett sjokoladesmørkrem og friske bringebær

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere