saftig sjokoladekake med sjokoladekrem

SJOKOLADE! altså hvem elsker vell ikke sjokolade? så en blanding av en saftig sjokoladekake OG en deilig sjokoladekrem både inni og utenpå blir vell ikke bedre.

83e7ef39 43ba 4c45 b2b9 692c7b7fee1c
maren

Denne kaken slår aldri feil hos noen jeg kjenner og er en storfavoritt, fordi den er så saftig og god. Jeg synes også det er ekstra gøy å pynte kaker, derfor liker jeg å gjøre litt mer ut av det og derfor pynter med noe pynt, som igjen er laget av sjokolade.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Kakebunn:
• 1 pl. kokesjokolade
• 1 dl vann
• 125 g bremykt
• 1 ts vaniljesukker
• 4-5 egg
• 250 g sukker
• 125 g hvetemel
• 2-3ts bakepulver

Sjokoladekremen:
• 2 dl kremfløte
• 250 g sukker
• 2 egg
• 1-2 pl. sjokolade
• 2 ts vaniljesukker
• 250 g bremykt

Fremgangsmåte

kakebunn:
1. Smelt kokesjokoladen i vannet, og kjøl litt ned før du har i smøret.
2. Skill eggene og visp eggeplommene lett sammen.
3. Ha eggeplommene og vaniljesukkeret i sjokoladeblandingen.
4. Pisk eggehvitene stive og rør vekselvis hvetemel og bakepulver inn.
5. Stek kakene på 160 grader i 30-40 minutter (til de er gjennomstekt)

sjokoladekremen:
1. Kremfløte, sukker og egg kokes sammen til det tykner, visp hele tiden.
2. Tilsett sjokolade og vaniljesukker i kremen, når gryten er tatt av platen.
3. Smelt smøret inn i kremen og avkjøl.

Del kaken i to og smør kremen både inni og utpå kaken, og gjerne pynt med sjokolade eller annen pynt slik jeg har gjort.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere