Bremykt Logo

SJOKOLADE! altså hvem elsker vell ikke sjokolade? så en blanding av en saftig sjokoladekake OG en deilig sjokoladekrem både inni og utenpå blir vell ikke bedre.

Ingredienser

Kakebunn:
• 1 pl. kokesjokolade
• 1 dl vann
• 125 g bremykt
• 1 ts vaniljesukker
• 4-5 egg
• 250 g sukker
• 125 g hvetemel
• 2-3ts bakepulver
Sjokoladekremen:
• 2 dl kremfløte
• 250 g sukker
• 2 egg
• 1-2 pl. sjokolade
• 2 ts vaniljesukker
• 250 g bremykt

Fremgangsmåte

kakebunn:
1. Smelt kokesjokoladen i vannet, og kjøl litt ned før du har i smøret.
2. Skill eggene og visp eggeplommene lett sammen.
3. Ha eggeplommene og vaniljesukkeret i sjokoladeblandingen.
4. Pisk eggehvitene stive og rør vekselvis hvetemel og bakepulver inn.
5. Stek kakene på 160 grader i 30-40 minutter (til de er gjennomstekt)
sjokoladekremen:
1. Kremfløte, sukker og egg kokes sammen til det tykner, visp hele tiden.
2. Tilsett sjokolade og vaniljesukker i kremen, når gryten er tatt av platen.
3. Smelt smøret inn i kremen og avkjøl.
Del kaken i to og smør kremen både inni og utpå kaken, og gjerne pynt med sjokolade eller annen pynt slik jeg har gjort.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!