Bremykt Logo

Enkel Sjokoladekake med fløyelsmyk sjololadeganach! Det beste med kaken er at den er saftig, og har ein topping som smaker av ekte sjokolade som smelter i munnen!

Ingredienser

Langpanne Sjokoladekake:
9,5 dl hvetemel
6,5 dl sukker
4 ss bakekakao
1 l kefir
1 ss natron
150 g bremykt
sjokolade ganach:
150 g bremykt
300 g selskaps sjokolade
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bland sammen hvetemel, sukker og bakekakao i en bolle.
2. Smelt smøret i en kjele, pass på at smøret ikke koker. Sett det smelta smøret til side, slik at det ikke er for varmt når det skal brukes.
3. Bland sammen kefir og natron, ikke mix.
4. Sikt litt av det tørre oppi kefirblandinga, og bland det sammen, gjenta prosedyren til alt det tørre er blanda saman.
5. Tilslutt vender du inn smelta bremykt.
6. Dekk en langpanne med bakepapir.
7. Kaka stekes midt i ovnen på 175 c° i 40 min!
8. Kjøl kaka av før du påfører sjokolade ganachen.
sjokolade ganach:
1. Knekk opp sjokoladen i biter. Smelt sammen smør og sjokolade i vannbad
2. Kok opp fløte til kokepunktet
3. Rør inn fløten i den smelta sjokoladen med ei tresleiv.
4. sjokolade ganach en vil være noe flytende med en gang, så plasser den i kjøleskapet, rør av og til.
Montering:
1. Del kaka i to, ta den ene delen på kakefatet.
2. Når ganachen har stått litt (ikke rennende og ikke helt stiv), smør den oppå den delen du har lagt på kakefatet. Legg den andre delen oppå og dekk kaka med sjokolade ganachen.
3. Set kaka og ganachen inn i kjøleskapet igjen.
4. Når sjokolade ganachen er helt stiv tar du den i en sprøytepose og dekorerer kaka som du ønsker, personlig liker Eg å lage roser.
5. Bruk en stjernetupp, begynn midt i rosen og lag en sirkelbevegelse rundt midten av rosa! Gjenta til kaka er dekket av roser!
6. La kaka stå i kjøleskapet, men ta den ut av kjøleskapet en time før servering!
NYT!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!