Enkel og fløyelsmyk Sjokoladekake

Enkel Sjokoladekake med fløyelsmyk sjololadeganach! Det beste med kaken er at den er saftig, og har ein topping som smaker av ekte sjokolade som smelter i munnen!

Img 20211017 110933
Img 20210924 090630
Linda Daltveit

Eg har jobbet litt med å finne den perfekte toppingen på Sjokoladekaker! Eg har aldrig vore noko glad i Sjokoladekake, for de fleste langpanne kakene var enten veldig tørr eller hadde glasur som bestod av smør, melis og kakao. Så etter litt prøving og feiling fann eg løysinga med ein nydelig ganach som også går an å pynte kaka uten strøssel!

Ingredienser

Langpanne Sjokoladekake:
9,5 dl hvetemel
6,5 dl sukker
4 ss bakekakao
1 l kefir
1 ss natron
150 g bremykt

sjokolade ganach:
150 g bremykt
300 g selskaps sjokolade
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bland sammen hvetemel, sukker og bakekakao i en bolle.
2. Smelt smøret i en kjele, pass på at smøret ikke koker. Sett det smelta smøret til side, slik at det ikke er for varmt når det skal brukes.
3. Bland sammen kefir og natron, ikke mix.
4. Sikt litt av det tørre oppi kefirblandinga, og bland det sammen, gjenta prosedyren til alt det tørre er blanda saman.
5. Tilslutt vender du inn smelta bremykt.
6. Dekk en langpanne med bakepapir.
7. Kaka stekes midt i ovnen på 175 c° i 40 min!
8. Kjøl kaka av før du påfører sjokolade ganachen.

sjokolade ganach:
1. Knekk opp sjokoladen i biter. Smelt sammen smør og sjokolade i vannbad
2. Kok opp fløte til kokepunktet
3. Rør inn fløten i den smelta sjokoladen med ei tresleiv.
4. sjokolade ganach en vil være noe flytende med en gang, så plasser den i kjøleskapet, rør av og til.

Montering:
1. Del kaka i to, ta den ene delen på kakefatet.
2. Når ganachen har stått litt (ikke rennende og ikke helt stiv), smør den oppå den delen du har lagt på kakefatet. Legg den andre delen oppå og dekk kaka med sjokolade ganachen.
3. Set kaka og ganachen inn i kjøleskapet igjen.
4. Når sjokolade ganachen er helt stiv tar du den i en sprøytepose og dekorerer kaka som du ønsker, personlig liker Eg å lage roser.
5. Bruk en stjernetupp, begynn midt i rosen og lag en sirkelbevegelse rundt midten av rosa! Gjenta til kaka er dekket av roser!
6. La kaka stå i kjøleskapet, men ta den ut av kjøleskapet en time før servering!

NYT!

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere