Saftig sjokoladekake med Kefir
Saftig sjokoladekake som passer til alle anledninger. Glasuren er kremet med en smak av kaffe som passer nydelig til sjokoladekaken. Denne kaken rører du sammen på kun ti minutter og blir alltid perfekt.


Veronika Hovde Omdal
Denne oppskriften er fra skolekjøkkenet og har vært en favoritt siden da både fordi den er lett å lage og fordi den er veldig god. Dette er en favoritt i barneselskap og den oppskriften jeg har delt mest
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
KAKE
375 g hvetemel
375 g sukker
1/2 l kefir
2 ts natron
1 toppet ss kakao
1 ts kanel
75 g melange
GLASUR
50 g melange
4 ss kruttsterk kaffe
2 ss vaniljesukker
1 ss kakao
1 klype salt
Melis til riktig konsistens
Fremgangsmåte
KAKE
1. Bland alt det tørre ÷ natron.
2. Smelt melange.
3. Ta 1 dl kefir og bland med natron.
4. Ha kefir og melange i det tørre.
5. Ha kefir og natron sammen med det andre og rør godt.
6. Ha røra i langpannen (20x30cm).
7. Stek på.175°C i 30 min.
GLASUR
Bland alt sammen til en kremete og myk konsistens.
blir best med Bremykt