Sjokolade- og pasjonsfruktkake

Verdens beste sjokoladekake fylt med deilig, syrlig pasjonsfruktmousse. Kaken er den perfekte blanding av søtt, syrlig, friskhet og dekadense.

Inbound8452523194185267768
Inbound1157954662251259677
Caroline Wergeland Lofthus

Denne oppskriften skapte jeg til bryllupet mitt i sommer. Ettersom bryllupet ble helt annerledes enn planlagt grunnet korona, var det deilig å kunne gjøre noe ekstra spesielt og bruke en hel dag på å bake. Vi nøt kake og juice i parken med 30 gjester, og det kunne ikke vært bedre.

Ingredienser

Bunn:
4 egg
350g sukker
200g Bremykt
80g kakao
200g mel
2ts vaniljesukker
1ts vaniljeessens
2ts bakepulver
1,5dl crème fraiche
Litt pasjonsfruktpuré til dynking

Sjokoladeganache:
250g mørk kokesjokolade
2,5dl kremfløte

Pasjonsfruktfyll:
2 gelatinplater
1ss kokende vann
1dl pasjonsfruktpuré
1,5dl kremfløte
1ss vaniljesukker
1ss melis

Fremgangsmåte

Bunn:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smøret i en kjele, og bland inn kakaopulveret.
3. Bland smørblandingen inn i eggedosisen.
4. Bland i resten av ingrediensene til du får en jevn og fin røre.
5. Hell røren over i en rund bakeform (24cm) og stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter.
6. Del kaken i to lag mens den enda er varm, og pensle pasjonsfruktpuré utover. Dette gjør kaken ekstra saftig, og gir litt ekstra pasjonsfruktsmak i sjokoladekaken.

Sjokoladeganache:
1. Varm fløte i en kjele. Fløten skal ikke koke.
2. Hell den varme fløten over sjokoladen, og rør til du får en glatt glasur.

Pasjonsfruktfyll:
1. Legg gelatinplatene i bløt i noen minutter, før du klemmer ut vannet.
2. Pisk krem av vaniljesukker, melis og kremfløten. Tilsett så pasjonsfruktpuréen.
3. Kok opp vann, og bland gelatinplatene ut i vannet.
4. Bland litt av kremen i gelatinen, før du tilsetter hele gelatinblandingen i kremen.
5. La stivne i minst 2 timer, gjerne over natten.

Smør et tykt lag med pasjonsfruktmousse mellom de to lagene med sjokoladekake når kaken er nedkjølt. Hell over sjokoladeganache. Dekorer gjerne med friske bær for å gi den litt farge. Nyt!

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere