Bremykt Logo

Myk, saftig sjokoladekake med fløyelsmyk melkesjokoladekrem, fylt med salt karamellsaus og små biter av salt karamellfudge.

Ingredienser

Kake;
300 gram Bremykt
3,5 dl vann
6 ss bakekakao
6 dl sukker
2,5 dl kulturmelk
3 egg
1,5 ts natron
0,5 ts salt
6 dl hvetemel
Melkesjokoladekrem;
200 gram romtemperert margarin eller bremykt
500 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 egg
200 gram melkesjokolade
Fyll:
1 pose diplom-is salt karamell fudge
100 ml diplom-is salt karamell saus

Fremgangsmåte

Kake;
1. Sett stekeovn på 180 grader
2. Smelt bremykt, vann og bakekakao i en kjele og gi det et lite oppkok.
3. Rør inn sukker til det smelter.
4. Ta kjelen av plata, rør inn resten av ingrediensene - ett om gangen.
5. Hell røra i en liten langpanne kledd med bakepapir.
6. Stekes i midten av ovn , ca 30-40 minutter.
7. Avkjøl kake på benken.
Melkesjokoladekrem;
1. Pisk romtemperert bremykt, melis og vaniljesukker til det blir luftig.
2. Tilsett egg, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
3. Smelt sjokolade i mikrobølgeovn og tilsett i blandingen. Pisk godt til kremen blir blank og fløyelsmyk.
Montering;
1. Del kaken i to.
2. Smør på et lag med melkesjokoladekrem og lag en dik i ytterkant på hele bunnen.
3. Ha på karamellsaus innenfor diken og strø på fudge.
4. Legg oppå øvre delen av kaka.
5. Ha på resten av melkesjokoladekremen og pynt etter ønske.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!