Sjokolade ostekake med oreobunn

Verdens beste oreokake, med en luftig og kremete sjokolade oste fyll. Det er en kake man blir glad i, og passer perfekt til fest

20210702 111503 01
Dsc 0005 01
Pia Min Ge Johnsen bak-med-pia.webnode.com/

Dette har vært den mest bakte kaken gjennom sommeren. Og er en stor favoritt hos familie og venner.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Oreo bunnen

-300 g oreokjeks
-150-175 g smeltet smør

Sjokolade ostekrem
-600 g romtemperert kremost naturell -200 g sukker
-2 ss kakaopulver
-300 g bake sjokolade
-3 dl romtemperertfløte

Glassur (valgfritt)
-50 g smør
-300-500 g melis
-3 ss kakaopulver
-2-3 ss sterk kaffe

Pynt (valgfritt)
-sjokolade/kjeks
-bringebær
-jordbær
-blåbær

Fremgangsmåte

Oppskrift

Oreo bunnen
-knus oreo kjeksen
-smelt smøret og deretter bland den inn sammen med kjeksen.
-fordel blandingen i en sprinkelform på omkring 24 cm i diameter. og press den sammen slik at den blir kompakt.
-sett oreo bunnen i kjøleskapet/fryseren mens du klargjør ostefyllet.

Ostefyllet
-smelt sjokoladen over vannbad.
-la deretter sjokoladen avkjøle seg til romtemperatur pisk kremosten til den blir glatt, men den skal ikke skille seg.
-tilsett sukker og bakepulver til kremosten.
-pisk det sammen til det er blandet.
-tilsett sjokoladen og bland sammen.
-tilsett kremfløten, og pisk blandingen til det er en myk og jevn krem.
-fordel den over kjeksbunnen, og la den stå i kjøleskapet i minimum 4 timer.

Sjokolade glasur
-pisk mykt smør lyst og luftig
-pisk inn kakaopulveret
-spe deretter på med kaffe
-pisk deretter inn melis til du liker konsistensen.

pynting
-finn ut hvordan du vil ha kaken
-del opp kjeks/sjokolade
-skjer opp frukt/bær
-bruk kreativiteten din

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere