Trippel-Sjokolade-Himmel.

Her får du en "fusion" av sjokolade-kjeks, brownie og silkemyk sjokoladeganache. Trippel sjokolade = himmelen på et fat.

247650732 284487477015350 9079607560861079156 n
Img 6358 1024x778
Kjersti Jørgensen Sandnes www.minmatgaleverden.no

Denne oppskriften er min egen, og jeg har i det siste laget flere sjokoladekake-oppskrifter med brunet soya-smør, noe jeg synes gir kaken en ekstra god smak.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Sjokoladecookie-bunn

50 g myk Bremykt
0,5 dl sukker
0.25 dl brunt sukkker
1/4 ts bakepulver
En klype salt
1/2 egg (pisk et egg, bruk halve, spar resten til brownie)
1 dl hvetemel
50 g lys kokesjokolade - hakket

Brownie
75 g Bremykt
1/2 ss soyasaus
1,25 dl sukker
1,5 egg
0,4 dl bakekakao
1/2 ts vaniljesukker
0,75 dl hvetemel

Sjokoladeganache
100 g mørk kokesjokolade
0,5 d fløte
8 g bremykt

Fremgangsmåte

1. Cookie-bunn.
Bland mykt smør med sukker - begge typer - pisk inn egg, ha i hvetemel, bakepulver og salt, og til sist hakket sjokolade.
Klem ned i en smurt paiform - gjerne med løs bunn - på ca 17cm i diameter. Legg i frys ca 20 min - kjøleskap 40 min. Prikk med gaffel og stek på 200* ca 12 minutter. Kantene vil falle ned - klem dem forsiktig opp langs kanten når kaken fremdeles er varm.
Mens kaken steker lager du brownie.
2. Brownie
Smelt bremykt i en kaserolle, la det skumme og brun smøret til det er lysebrunt og dufter karamell. Ta av varmen og rør inn soyasaus.
Avkjøl. Rør avkjølt smør sammen med sukker, ha i egg og til slutt hvetemel, vaniljesukker og kakao. Hell over den stekte cookie-bunn. Stek på 180* 15 minutter. Ta kaken ut mens den enda er myk og gyngende. Avkjøl - og avkjøl så i kjøleskap noen timer.
3. Ganache
Hakk sjokoladen. Kok opp fløten. Hell hakket sjokolade ned i varm fløte, la stå noen minutter til sjokoladen smelter. rør forsiktig til en glatt krem, ha i helt mykt/smeltet bremykt.
ta opp den iskalde kaken og hell over ganache.
Sett kjølig til ganache stivner. Oppbevares i kjøleskap.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere