Verdens beste glutenfrie sjokoladekake med smørkrem!

En dobbel sjokoladekake med herlig bringebærfyll og smørkrem, glutenfri uten noen usmak!

10421198 10204585407778296 6382181931357804423 n
Serina Nielsen

Ingredienser

Kakebunn:
- 8dl sukker
- 4 egg
- 250 g Bremykt steke og bake
- 2 ss vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 4 ss kakaopulver
- 10 dl Toro glutenfri kakemiks ( kan også bruke Toro glutenfri fin miks, blandet med potetmel og jyttemel)
- En pakke soya matfløte

Bringebærfyll:
500g bringebær (gjerne frosne)
ca. 5dl vaniljesaus

Smørkrem:

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Ha egg og sukker i en bolle og visp til eggedosis
2. Smelt smøret
3. Bland melet, kakaopulver, vaniljesukker og bakepulver forsiktig i en bolle
4. Ha en ss med melblandingen og bland inn i eggedosisen
5. Ha litt smør i røra når melet er rørt inn
6. Gjenta nr 4 og 5 til alt er blandet inn, gjør det på denne måten for å få en luftig og god kakebunn uten klumper
7. Rør inn matfløten til slutt.

Kaken fordeles i to springformer på 26 cm og stekes ved 180 grader i ca 40 min.

Bringebærfyll:
1. Tin frosne bringebær
2. Bland vaniljesaus og bringebær i en blender

Smørkrem:
400 g Bremykt steke og bake
1200 g siktet melis
1 ts vaniljesukker
ca. 2ss melk, matfløte o.l.

Sett til kjøling mens kaka kjøler seg ned

Sett kakene til kjøling på en rist etter de er stekte så de blir kalde før du tar på kremen og fyllet.

Skjær begge kakene i 2 deler og skjær av toppene, sånn at du får 4 kakebunner + 2 kaketopper. Du bruker kun 3 kakebunner, så du kan gjerne beholde den ene kaka hel eller spare til en annen gang.
Start med den ene bunnen, ta en sprøytepose og legg en ring rundt på kanten med smørkrem. Denne ringen hindrer fyllet å renne ut. Legg så et lag med bringebærfyll, og gjør det samme med resten av kakebunnene.
Når du har lagt alle lagene ferdig tar du smørkrem rundt hele kaka, her bruker du helt vanlig smørkrem
La kaka stå i kjøleskapet over natta og pynt med smørkrem som du vil dagen etter.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere