Nydelig festkake med perfekt sjokoladesmak. Tre lag med tre sorter fyll gjør kaken til en smaksbombe. Dette er en mektig kake, men gud så god! Varier farge på rosettene og du har en kake til bryllup, barndåp, konfirmasjon og bursdager.
KAKEBUNN:
3 egg
3 dl sukker
6,5 dl hvetemel
2,5 dl Helmelk
225 gr smeltet Bremykt
3 ts bakepulver
3 ts ekte vaniljesukker
3 ss kakao
1 pl kokesjokolade 70%
VANILJEKREM:
2,5 dl melk
2,5 dl fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
20 gr maizena
SJOKOLADESMØRKREM:
100 gr Bremykt
300 gr melis
1 ts ekte vaniljesukker
5 ss kakao
3 ss sterk kaffe
OSTEKREM:
100 gr Bremykt
300 gr filadelfiaost naturell
300 gr melis
konditorfarge
KAKEBUNN:
Smelt smør og kokesjokolade. Pisk eggedosis.
Bland alt det tørre i eggedosisen. Ha så i smørblandingen og melk.
Miks til en jevn røre. Ha røren i en smurt 28 cm rundform.
Stekes på 180 grader i ca 40 min.
Avkjøl kaken helt før den deles i 3 lag.
VANILJEKREM:
Kok opp melk,fløte, vaniljefrø og stang. Siles.
Pisk sammen maizena, eggeplommer og sukker.
Hell litt av den silte melkeblandingen over eggeblandingen.
Ha så alt tilbake i kjelen og rør til det tykner.
Avkjøl hurtig.
SJOKOLADESMØRKREM/OSTEKREM - alle ingrediensene blandes sammen til en glatt krem.
Montering av kaken.
Første lag meg kakebunn dynkes med litt melk.
Smør på vaniljekremen.
Legg lag to med kakebunn over, og dynk med litt melk.
Smør på sjokoladesmørkrem.
Dynk siste lag med kakebunn og legg oppå.
Kaken pyntes med rosetter av ostekrem. Bruker tip M1 fra Wilton. Begynn i midten og jobb deg utover. Det er best å jobbe med kremen om den er kjøleskapskald.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!