Kakerøre:
♡300 gram hvetemel
♡120 gram bremykt
♡60 gram kokesjokolade
♡60 gram bakekakao
♡3 egg
♡300 gram sukker
♡2 1/2 dl melk
♡2 ss ferskpresset appelsinjuice
♡1 stor ts bakepulver
♡2 ta vaniljeessens
♡En liten klype salt
♡1 ta natron
Mokkakrem:
♡350-400 g melis
♡2 små ts vaniljeessens
♡2-3 ss bakekakao
♡1/2 ts sitronsaft
♡200 g romptemperert bremykt
♡Evt. En liten håndfull hakkede salte peanøtter
♡6 ss kald, sterk kaffe
Sjokoladefrosting:
♡120 gram dronningsjokolade (mørk kokesjokolade)
♡50 gram melkesjokolade
♡1/2 kg romtemperert bremykt
♡1 ts vaniljesukker
♡3-4 dl melis
♡50 gram bakekakao
♡Evt. 1 ss ferskpresset appelsinjuice
♡En liten klype flaksalt
♡Jordbær og/eller bringebær
Sjokoladekake:
♡Mål opp alle ingrediensene
♡Smelt smør og kokesjokolade sammen og avkjøl
♡Ha alt det tørre i en bakebolle
♡Gjerne varm opp melken til 37°c, eller la den stå på benken til den er romtemperert.
♡Tilsett melk og appelsinjuice i det tørre og visp godt til en klumpfri røre.
♡Tilsett et egg av gangen mens du fremdeles visper godt
♡Til slutt har du i sjokolade- og smørblandingen mens du visper til en glatt kakerøre.
♡Fordel røren på 3 kakeformer på 16 cm
♡Stek kakene midt i ovnen på 180°c i ca. 35
♡Sjekk at kakene er ferdigstekt og ta ut mens de avkjøler seg.
♡Når bunnene er ferdig avkjølt skjærer man av toppen (som har dannet seg i ovnen) på to av de tre bunnene. Den siste bunnen skal være på toppen av kaken, for å skape en rund form.
♡Alle bunnene deles, slik at man har 6 lavere bunner. Dynk gjerne bunnene med melk eller appelsinjuice
Sjokoladefrosting
♡Smelt sjokoladen sammen med appelsinjuicen og avkjøl.
♡Visp romtemperert bremykt sammen med melisen, vaniljesukkeret, flaksaltet og bakekakaoen i ca.5 minutter til den er luftig.
♡Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i smørkremen og visp godt til den er luftig (pass på at sjokoladeblandingen er helt avkjølt).
Mokkakrem
♡Ha romtemperert smør i en bakebolle og visp, mens du har oppi resten av ingrediensene.
♡Pisk godt i minst 5 minutter for en luftig og glatt mokkakrem
♡Hvis det er ønskelig med salte peanøtter for krønsj og litt salt til å bryte med det søte, så hakker du en håndfull med peanøtter grovt, og vender inn i kremen med en slikkepott.
Sette sammen kaken:
♡Den første kakebunnen skal ha et lag med mokkakrem på.
♡Kakebunn nr 2 legges oppå, og over her skal vi ha sjojolafefrosting som vi brer over, før vi har litt bringebær godt over hele (pass på å få de litt nedi glasuren, slik at neste kakebunn sitter godt).
♡Kakebunn 3 legges oppå, og over denne skal et nytt lag med mokkakrem.
♡Kakebunn 4 legges oppå, og på den skal vi ha et nytt lag med sjokoladefrosting og litt oppskårede jordbær eller bringebær med.
♡Kakebunn 5 legges på, og her skal vi ha et nytt lag med mokkakrem.
♡Siste kakebunn legges på (kakebunnen som ikke har avskåret topp). Oppå her skal vi først smøre et tynt lag med sjokoladefrosting.
♡Ha sjokoladefrostingen i en sprøytepose med Wilton-tip 1b eller 1m. Lag rosemønster over hele kaken, før du evt. strør frysetørket bringebærstøv eller daimkuler/bær/annen valgfri pynt over kaken.
Tips: Hvis frostingene er litt bløte kan du la de stå litt kjølig slik at de setter seg litt. Man kan også justere tykkelsen med melis eller f.eks. melk.