Glutenfri og melkefri sjokoladekake

Dette er en voksen sjokoladekake som kan lages både uten gluten og melkeprodukter, fordi den er basert på mye sjokolade og egg. Sukkermengden kan også begrenses noe, om man ønsker det!

1925111 10153810630060133 1920622945 n
Maria Berge

Videreutviklet av en oppskrift på muffins som jeg fikk av sjefen min for lenge siden. Etter at flere i familien fikk problemer med gluten og/eller melkeprotein har dette blitt fin kaffekos!

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

3 egg
150 g sukker
70 g glutenfritt mel
80 g bakekakao
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g planteolje eller smeltet bremykt
en dæsj kaffe /espresso

Fremgangsmåte

1) Pisk eggedosis av egg og sukker
2) Pisk i smør/olje
3) Bland det tørre og ha dette i røren
4) Juster med kaffe - glutenfritt mel suger til seg ulik mengde væske avhengig av hva det er laget av, så her er det viktig å kunne være litt fleksibel.

Stekes ca. 25 minutter på 170 grader.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere