Bremykt Logo

Verdens beste sjokolade kake , smelter i munnen

Ingredienser

Sjokoladekake
185 gr mykt smør, bremykt
330 gr sukker
3 egg
300 gr hvetemel
2,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 ts natron
50 gr kakao
280 ml kulturmelk
Sjokoladekrem
100 gr mykt smør ( soft smør er best her)
300 gr melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Lys smørkrem
100 gr smør /soft
300 gr melis
1 1/2 vaniljesukker
2-3 ss melk
Noen råper Americolor Electric Orange.
Sjokoladetopping
100 gr melis
1 ss kakao
litt kaffe

Fremgangsmåte

Sjokoladekake
Rør smør og sukker hvitt, ta oppi ett og ett egg. Sikt det tørre og bland det vekselsvis med kulturmelken. Blandes med kjøkken maskin.
Smør en rund form på 22 cm
Stekes i 1 t 15 min på midterste hylle. på 175 grader
Sjokoladekrem.
Bland alt sammen i en kjøkken maskin . Rom temperert smør Blandes i ca 5 min
Lys krem
Alt blandes med kjøkkenmaskin. Rom temperert smør. Blandes i ca 5 min
Tilsett noen dråper av den fargen du ønsker.
Sjokoladetopping
Alt blandes sammen til den er ganske flytene.
Del sjokoladekaken i tre eller fire lag. Smør sjokoladekrem mellom lagene .
Smør den lyse kremen rundt kaken og på toppen. Spar litt av den lyse kremen og ta den i en kakesprøyte og lag små topper .
La den stå litt i kjøleskapet mens du lager toppingen. Bland først melis og kakao , ta oppi litt og litt kaffe til den er ganske flytende. Hell sjokoladetoppingen på toppen av kaken og smør det utover til siden så det renner over kanten.
Pynt med hva du liker av sjokolade.
Her er det brukt melkesjokolade hjerter, Hvite sjokoladekuler :Sjokolade rosiner og nøttekuler. Dryss melis på toppen som pynt

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!