Saftig glutenfri sjokoladekake

Familien min sin favoritt kake, glutenfri og det er så lett å lage. Veldig fuktig og myk, en skive er aldri nok.

Carrott purree cake
Dsc 0036
Erzsebet Kalmar

Jeg lagde dette først for noen år siden, og ble umiddelbart en familiens favoritt. Alle som har smakt det, ba om oppskriften.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

200 g gulrøtter (vasket og hakket)
100 g smør (bremykt steke og bake)
150 g sjokolade (minst 70% kakaoinnhold)
50 g malte mandler
1 ts vaniljepulver
4 egg
50 g melis
50 g brunt sukker

Fremgangsmåte

1. Kok gulrøttene myke, hell av vannet og mos med en stavmikser.
2. Smelt smør og sjokolade over varmt vann og rør inn de mosende gulrøttene.
3. Pisk eggplommene, melis og brunt sukker godt sammen. Hell dette i sjokoladeblandingen og visp røren jevn.
4. Pisk eggehvitene i ny bolle og løft eggehvitene forsiktig inn i røren.
5. Rør in de malt mandlene og vaniljepulver og hell røren over i en smurt rund form (ca.23 cm).
6. Stek midt i ovnen på 180 grader ca. 35 minutter. Kaken skal være litt rå inni. Avkjøl og server gjerne med litt pisket fløte og fersk frukt.

Sjokoladekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere