Sjokoladekaka er fantastisk saftig med ein aldeles sjokoheftig fløyelsmjuk sjokoladeglassur.

Ingredienser

4 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 1/2 dl mjøl
3 ss kakaopulver
110 gr Bremykt smør (ikkje den flytande)!
2 1/2 dl kremfløte
Glassur:
5 eggeplommer
100 gr sukker
1 stor Freia sjokoladeplate
2 dl kremfløte
100 gr Bremykt smør (ikkje den flytande)!
Pynt gjerne med maiskuler fra Candy King smågodt, eller det du sjølv måtte ynskje!

Fremgangsmåte

1) Skru komfyren på 200 grader, varmluft
2) Egg og sukker piskes til eggedosis i 15 minutter. (Smak, den er knallgod)!
3) Tilsett vaniljesukker, bakepulver, mjøl og kakaopulver. Røras inn forsiktig
4) Tilsett Bremykt og kremfløte. Vend forsiktig inn i røra
5) Steik kaka i 15-20 minuttar, kjem an på komfyren din.
6) Avkjøl på rist med eit bakeforkle over.
Glassur:
1) Skill ut eggeplommer og ha dei i ein kjele. Rør inn sukker, delte sjokoladebitar og kremfløte. Detta ska IKKJE kokas, bare varmas.
2) Rør inn Bremykt smør og la deretter glassuren stå romtemperert.
3) Glassuren hellas over på avkjølt kake & pyntas etter ynskje.
4) NYT KAKA! <3

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!