Smaken av appelsin og sjokolade i samme kake er virkelig en god match. Prøv du også!
Kake:
300 g Bremykt
300 g brun farin
4 egg
40 g kakao
1 ts natron
250 g mel
zest fra 2 appelsiner - ca. 2 luftige ss med zest
200 g melkesjokolade i biter
Appelsinblanding:
2 egg
150 g sukker
30 g mel
1,5 dl ferskpresset appelsinjuice (ca. 2 appelsiner)
Kake:
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk brun farin og egg i noen minutter, til sukkeret er oppløst. Tilsett kakao, natron og mel. Ha i zest og melkesjokoladebiter til slutt. Zezt er revet appelsinskall. Unngå å få med det hvite i skallet.
Dekk en form størrelse 30 x 40 cm med bakeark hvor arket stikker litt opp over kanten. Hell røren oppi og stek midt i ovnen på 170 grader i ca. 25 minutter.
Om man ønsker å lage en appelsinbrownie, kan man slutte her, men da ville jeg hatt i 50-100 gram mindre mel i forrige steg. Vi ønsker å gjøre litt mer ut av denne kaken, og velger derfor å helle over en appelsinblanding etter steketiden på 25 minutter.
Appelsinblandingen lages mens kaken er i ovnen.
Appelsinblanding:
Piske ingrediensene godt sammen.
Stikke mange hull over hele kaken. Dette er fordi det er ønskelig at så mye som mulig av blandingen skal renne nedi kaken. Hell over appelsinblandingen. Følg med at hullene fylles om mulig og sett kaken tilbake i ovnen, fortsatt på 170 grader. Ikke forvent at alt renner nedi kaken.
Stek i 25 minutter til.
Denne kaken blir klissete og god.