En kake med en herlig intens sjokolade smak og en tvist av appelsin, toppet med smørkrem
Kakebunn:
150 g Hvetemel
50 g Kakao
1 ts Bakepulver
1/2 ts Salt
1 ts Revet appelsinskall
250 g Sukker
115 g Bremykt
1,2 dl Sterk Kaffe
1,2 dl Melk
1 Flaske appelsin essens
2 Egg
Sjokoladekrem:
2 dl Fløte
200 g Sjokolade
0,1 dl Appelsin liquer
Sjokoladeglasur:
1,2 dl Fløte
1,2 dl Vann
130 g Sukker
55 g Kakao
6 g Gelantin
Smørkrem:
230 g Bremykt
390 g Melis
2 ts Fløte
Revet Appelsinskall
Kakebunn:
Bland hvetemel, kakao, bakepulver, salt og sukker og Bremykt i en kjøkkenmaskin.
Ha i kaffe, melk, appelsin skall og essens og bland sammen.
Miks 2 egg i en skål og ha i blandingen.
Bakes i ovnen på 180 gr i ca. 30 min.
Sjokoladekrem:
Varm opp fløte til nesten kokepunkt og ha i sjokolade.
La sjokoladen smelte av seg selv.
Miks forsiktig etter 10 minutter.
Ha i appelsin liquer etter 30 min.
Avkjøl
Mikse kremen før du har den i kaken
Sjokoladeglasur:
Kok opp fløte, vann, sukker og kakao under stadig omrøring. La det koke i 4 minutter.
Avkjøl og ha i gelantin. Sil glasuren
Smørkrem:
Miks Bremykt til hvit masse og ha i silt melis litt av gangen.
Ha i fløte og appelsinskall.
Del kakebunnen i 2 like deler.
Legg på sjokoladekrem i mellom
Ha sjokoladeglasur over kaken.
Avkjøl i kjøleskap i 2-3 timer
Dekorer med smørkrem.
Bon appetit!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!