Kake:
1 liter kefir
6 dl sukker
150 g smeltet smør
1 ss natron
8 ss oboy eller nesquick
2 ss bake kakao
9 dl hvetemel
Glasur:
600 g melis
200g g smeltet smør
8 ss oboy/nesquick
1 ss bake kakao
5 ss vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Kake:
1. Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles litt.
2. Bland kefir, sukker, oboy/kakao og natron sammen i en stor bolle.
3. Ha oppi smøret og bland godt.
4. Ha oppi melet litt etter litt, og bland til det er en jevn og fin røre.
5. Ha røra i en langpanne og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 minutter på nederste rille.
6. La kaka avkjøles slik at den er nedten kald før du har på Glasur.
Glasur:
1. Smelt smøret.
2. Rør inn oboy / kakao, vaniljesukker og kaffe.
3. Ha oppi melis litt etter litt og rør godt så du får en jevn masse.
4. Bre glasuren utover kaka og pynt etter ønske.
VELBEKOMME