Fantastisk god og luftig sjokolade kake.. ett stykke og du er hekta.Selv om dine bakeferdigheter ikke er gode, kan du ikke unngå å få denne kaka luftig.

Ingredienser

Kake:
1 liter kefir
6 dl sukker
150 g smeltet smør
1 ss natron
8 ss oboy eller nesquick
2 ss bake kakao
9 dl hvetemel
Glasur:
600 g melis
200g g smeltet smør
8 ss oboy/nesquick
1 ss bake kakao
5 ss vaniljesukker
3 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte

Kake:
1. Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles litt.
2. Bland kefir, sukker, oboy/kakao og natron sammen i en stor bolle.
3. Ha oppi smøret og bland godt.
4. Ha oppi melet litt etter litt, og bland til det er en jevn og fin røre.
5. Ha røra i en langpanne og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 minutter på nederste rille.
6. La kaka avkjøles slik at den er nedten kald før du har på Glasur.
Glasur:
1. Smelt smøret.
2. Rør inn oboy / kakao, vaniljesukker og kaffe.
3. Ha oppi melis litt etter litt og rør godt så du får en jevn masse.
4. Bre glasuren utover kaka og pynt etter ønske.
VELBEKOMME

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!