Idiotsikker sjokoladekake som garantert blir en favoritt på kakebordet til de minste.
Kaken:
100g romtemperert Bremykt
260 g sukker
2 egg
1/4 ts vaniljeekstrakt
45g kakaopulver
3/4 ts natron
3/4 ts bakepulver
en klype salt
170g hvetemel
1,6 dl helmelk
Glassur:
200 g siktet melis
75 g romtemperert Bremykt
30 g siktet kakopulver
150 g kald kremost
For å lage uglen trenger du:
Fondant og marsipan i fargene du ønsker
Utstikkersirkler i forskjellige størrelser
Fondantrulle eller noe annet til å rulle ut fondanten
Pizzakutter
Potetmel
Tipp med ett lite hull
1. Bland bremykt og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en luftig og lett konsistens.
2. Tilsett ett egg av gangen og visp til alt er blandet
3. Tilsett kakaopulver, natron, bakepulver, salt og vaniljeekstrakt og rør inn til alt er blandet.
4. Tilsett halvparten av melet og bland inn med resten.
5. Tilsett all melken og rør inn.
6. Tilsett den siste halvdelen av melet og rør til alt er godt blandet.
Kaken stekes på 170 grader i ca en time og et kvarter.
Glassur:
1. Bland melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin til alt er blandet.
2. Tilsett all kremosten og kjør til alt er blandet.
3. Øk hastigheten på maskinen og bland sammen til glasuren er luftig, ca 2-3 minutter.
Mens kaken avkjøles, trykker du ut sirkler av fondanten/marsipanen. Jeg valgte en blanding av begge deler for å få de fargene jeg ønsket sammen, men man kan fint bruke en av delene også.
Begynn med å rulle ut fondanten/marsipanen ved bruk av en rulle. Det kan være lurt å bruke potetmel på benken slik at det ikke fester seg. Klikk deretter ut ca 19 små sirkler til brystet, ca 50 medium sirkler til resten av kroppen, 2 store sirkler til det hvite i øyet, to små sirkler til det sorte i øyet og 2 mini sirkler (tuppen av en tipp) for det minste hvite i øyet.
Sløyfen lagde jeg etter en tutorial på youtube, og den kan du finne her: https://www.youtube.com/watch?v=qAnmzT1W-pE
For nese og føtter klemmer du bare til den formen du ønsker. Jeg lagde to sirkler for føttene og kuttet to kutt på den ene siden av sirklene og dyttet den andre siden under kaken.
Når kaken er helt avkjølt (veldig viktig at den er helt kald!), kan glasuren smøres utover hele kaken. Laget med glasur må være jevnt og ikke altfor tykt slik at glasuren tyter gjennom fondant- og marsipansirklene.
Deretter plasserer du alle sirklene slik du ser på bildet. NB! Husk å bruke litt vann på baksiden av de delene som skal settes over andre sikler og ikke rett på glasuren. Da 'limes' de på hverandre.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!