Black Forest er en kake med Tysk opprinnelse som referer til en saftig sjokoladekake med moreller og krem. Her har jeg laget en brownieversjon som virkelig tar kaka! Søte fudgy brownies med masse moreller, både i deigen og på toppen. Sprø i kanten og seig inni, med fyldig og bittelitt syrlig sjokoladeostekrem. Enkle smaker, men herlighet så godt. Noen ganger er virkelig det enkle det aller beste!

Ingredienser

Til én 7 cm dyp brownieform á 20x20 cm
Brownies:
200 gram smør, slik som Bremykt
160 gram hvitt sukker
140 gram brunt sukker
240 gram hvetemel
80 gram bakekakao
1 ts bakepulver
3 egg, str. M-L
2 ss vaniljeekstrakt
150 gram moreller/kirsebær, uten stein
Sjokoladekremostfrosting:
175 gram smør, slik som Bremykt, romtemperert
100 gram Original Philadelphia Ost, romtemperert ( ikke Light!)
50 gram melis
200 gram Dronningsjokolade
100 gram moreller/kirsebær, grovhakket

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt smøret i en liten kjele og sett til side.
Rør sammen hvitt sukker, brunt sukker, hvetemel, bakekakao og bakepulver i en stor bolle og sett til side.
Rør det smeltede smøret inn i melblandingen, bruk gjerne en håndmixer. Røren kommer til å være ganske tørr.
Tilsett eggene ett og ett, og rør inn vaniljen. Nå skal du ha en lett fuktig og elastisk deig .
Kle pannen med bakepapir og smør den lett med formfett eller smør.
Fordél røren i formen og stek midt i ovnen på 200 grader, i ca. 25-30 minutter.
Avkjøl i formen.
Frosting:
Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad, eller i en mikrobølgeovn, sett til side.
Ha smøret i en medium stor bolle, og pisk til det lysner.
Tilsett så kremosten og pisk til en jevn blanding.
Tilsett melis og pisk til en klumpfri blanding.
Tilsett så den smeltede sjokoladen og vanilje ekstraktet, og pisk til en luftig krem. Skrap ned sidene av bollen for å være sikker på å få med alt.
Bre over avkjølte brownies, og strø over grovhakkede moreller/kirsebær.
Synes du kremen din er litt daff mikser du et par minutter på ekstra høy hastighet. Merk deg at kremen vil bli helt fast i kjøleskap.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!