Denne kaken er virkelig en av de aller saftigste og beste sjokoladekakene jeg noen gang har smakt.Sjokoladekaken er så saftig at den smelter i munnen, og sammen med fløyelsmyk sjokolademousse og friske bær er dette en kake som virkelig imponerer.

Ingredienser

Black Magic Cake
175 g hvetemel (4,5 dl)
160 g sukker (2,5 dl)
160 g muscovadosukker (2,5 dl) fåes i de fleste større dagligvarebutikker. Kan erstattes av brunt sukker
70 g bakekakao (2 dl)
1 teskje natron
1 teskje bakepulver
3/4 teskje salt
Frø av 1 vaniljestang (kan erstattes av 1 1/2 teskje vaniljesukker)
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende) Du vil ikke smake kaffesmaken den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken super saftig.
2 dl kefir* eller Creme Fraiche
1 dl nøytral olje eller 100 g smeltet smør
Sjokolademoussekrem
4 dl kremfløte
1,5 dl sukker
30 g bakekakao
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 teskje vaniljesukker
Pynt
1 pakke Tofféfee
1 pakke Smash
Jordbær og blåbær
Litt melis
Eventuelt litt sitronmelisse eller mynte

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.
Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet i ca to minutter. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller en elpisker. Du kan også piske den sammen for hånd.
Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.
Fordel deigen i de to formene.
Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel.
Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.
Lag sjokolademousse-kremen.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.
Når kaken er helt avkjølt legger du den sammen med kremen.
Pynt med bær og sjokolade. Dryss over litt melis.
Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.
Kan fryses.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!