Bremykt Logo

Kjempegod sjokoladekake med bringebærfyll. Kombinasjonen av sjokolade og bringebær er så godt. Hvis du liker sjokoladekake, kommer du til å elske denne (og hvem liker vel ikke sjokolade?:)

Ingredienser

Til sjokoladekaken:
200 g hvetemel
125 g kakao
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
60 g kokesjokolade
2 1/2 dl vann (kokende)
2 egg
2 1/2 dl kefir
1 1/4 dl nøytral olje
450 g sukker
Til bringebærkremen (inni kaken):
5 dl (ca 300 g friske bringebær)
2 ss vann
1 ss sukker
6 store eggehviter
300 g sukker
300 g bremykt steke og bake (romtemperert)
ca 1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
Til sjokoladekremen (rundt kaken):
300 g sjokolade (55-70 %)
3 dl kremfløte
200-300 g friske bringebær
40-50 g hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Til sjokoladekaken:
1. Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og natron i en bolle.
2. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle og tøm det kokende vannet over, og rør godt til sjokoladen er oppløst.
3. Avkjøl og hell over kefir og olje.
4. Visp eggene på høy fart i 2 minutter. Reduser farten til medium og tilsett sjokoladeblandingen litt etter litt.
5. Tilsett sukkeret og visp til det er godt blandet.
6. Vend inn det tørre med en slikkepott. Ikke rør mer enn at det akkurat blir blandet sammen. La klumpene være.
7. Press røren gjennom en sil med en slikkepott (ikke hopp over dette steget, det gjør at kaken blir saftig).
8. Hell røren i to smurte former på 20 cm.
9. stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 45-50 minutter.
10. Avkjøl på rist.
Til bringebærkremen:
1. Lag pure av bringebær, vann og sukker.
2. Hell eggehviter og sukker i en bolle som tåler varme (stålbolle).
3. Sett bollen over en kasserolle med litt kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampe, bollen må være større en kasserollen).
4. Visp med en stavmikser/håndvisper til sukkeret er smeltet og det begynner å tykne (det skjer ved 65 grader og tar ca 10 minutter).
5. Ta bollen av kasserollen og fortsette å piske (ta den gjerne i en kjøkkenmaskin) til kremen er romtemperert.
6. Tilsett smør, en spiseskje om gangen.
7. Visp 3-4 minutter etter at alt smøret er tilsatt (kremen skal være god og tykk. Underveis kan det se ut som kremen skiller seg, men det kommer sammen til slutt).
8. Vend inn vaniljeekstrakt og bringebærpureen.
Til sjokoladekremen:
1. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle.
2. Varm fløten i en kasserolle og hell forsiktig den varme fløten i sjokoladen.
3. Rør kraftig med en slikkepott til sjokoladen er blank og har begynt å tykne.
4. Til slutt kjører du kremen med en håndvisper/kjøkkenmaskin til den tykner mer.
5. Avkjøl kremen (kan gjerne stå litt i kjøleskapet slik at den stivner mer, men ikke la den stå for lenge ellers stivner den helt).
Montering av kaken:
1. Del hver kakemunn i to og fyll med bringebærkrem, noen friske bringebær og hakket sjokolade.
2. Fordel sjokoladekremen rundt kaken
3. Pynt med masse friske bær, hvit og/eller mørk sjokolade.
Ps:
1. For at det skal bli lettere å dele kaken, kan du legge den litt i fryseren (etter den er kald).
2. Det er mye bringebærkrem, du kan velge å ha bringebærkremen bare inne kaken, men også rundt kaken (da dropper du sjokoladekremen rundt kaken).
3. Det er lurt å sette kakeringen som du brukte å steike med rundt kaken når du skal fylle kaken. Da blir det lettere å få kaken fin.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!