Bremykt Logo

Hva skjer når du blander de deiligste cookiesene med den mykeste browniesen. Jo, du får Brookie cake. Denne kreasjonen har en saftig browniesbunn, karamellfudge i midten og sprø cookietopp. Nærmere kakehimmelen kommer man ikke.

Ingredienser

Kjeksdeigen:
200 gram bremykt
200 gram brunt sukker
100 gram sukker
1/2 ts vaniljefrø
2 egg
300 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 gram mørk sjokolade
Browniedeigen:
200 gram sukker
2 egg
1/2 ts vaniljefrø
100 gram bremykt
100 gram hvetemel
4 ss kakao
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
Jordbær servers til som spiselig pynt.

Fremgangsmåte

Begynn med kjeksdeigen:
Smelt bremykt i en kjele. Ta kjelen av platen og ha så oppi brunt ,-og hvitt sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Ha det oppi en bakebolle og la det avkjøles noe. Ha i vaniljefrø, mel, bakepulver, salt og egg. Røres til en klumpfri deig. Grovhakk mørk sjokolade og vend det veldig forsiktig i. Sett deigen tilside mens du lager neste deig.
Browniedeig:
Smelt bremykt i en kjele og ha det over i en bakebolle sammen med sukker, egg og vaniljefrø. Rør om. I en annen bakebolle blander du hvetemel, bakepulver og salt. Hell så litt og litt av den våte blandingen i den tørre blandingen mens du hele tiden rører for da vil du få en klumpfri deig.
Smør en 24 cm form eller ha i bakepapir. Hell i browniedeigen og stek denne midt i ovnen på 200 grader over og undervarme i 5-6 min. Ta så ut formen og ha forsiktig oppi kjeksdeigen. Pass på at du får dekket hele browniebunnen. Stekes så i ca 30 min. (Til toppen av kaken er stiv). La kaken stå å avkjøle seg i formen. Putt den så i kjøleskapet i plastikk og la den stå et døgn eller to før den nytes. (Kaken holder seg i mange dager og den kan også fryses.)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!