Brownies med smak av Baileys er en deilig kake som passer ypperlig til en fristende dessert, toppet med nøttemarengs er den vanskelig å motstå.
(ca. 10 porsjoner)
Brownie:
200 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
280 g sukker
60 g kakao
100 g hvetemel
En klype salt
3 store egg (romtemperert)
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl Baileys
Nøttemarengs:
120 g eggehvite (av ca. 4 egg)
120 g sukker
3-4 ss hasselnøtter, grovhakkede
Forvarm stekeovnen til 160 ˚C, over og undervarme. Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.
Brownie:
Bland sammen de tørre ingrediensene, rør inn smeltet Bremykt, egg, vaniljeekstrakt og Baileys. Fordel røra i langpanna og stek på nest nederste rille ca. 30 minutter, test med en kakepinne, kaka skal så vidt være gjennomstekt. Avkjøl og del i firkanter.
Nøttemarengs:
Forvarm stekeovnen til 120 ˚C, under og overvarme. Kle et stekebrett med bakepapir. Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker, pisk til en glatt og blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag over bakepapiret, dryss hasselnøtter over. Stek marengsen ca. 1 – 1 ½ time til den er sprø. Sjekk av og til.
Avkjøl og bryt i litt store biter som legges på et stykke brownie. Server gjerne med friske jordbær og vaniljeis.
Tips:
Tilsett gjerne 2 dl valnøtter i røra, dersom du ønsker litt ekstra krønsj.