Superenkel og veldig god brownie i langpanne. Denne oppskriften er genialt rask og kan glede mange, ettersom det ikke er så mange ingredienser og det går med hele pakker kakao og sukker. Bruk gjerne kjøkkenmaskin som kan gå omtrent hele tiden, og ha i melis (se oppskriften) og romtempererte egg for ekstra klisseseig konsistens. Nøtteallergikere tåler denne fint, og den mørke sjokoladesmaken passer både i barnebursdag og voksenselskap. Brownies holder seg godt og lenge i fryseren hvis du ikke serverer alt på én gang; frys i store eller små biter eller oppbevar i tett boks i romtemperatur. Server i firkantede stykker, gjerne med melisdryss, en klatt kesam med eller uten smak, fløteis, vaniljesaus eller bær/coulis.

Ingredienser

250 g kakao (en pakke)
1 kilo sukker (en pakke)
6 dl hvetemel
evt. 2-3 dl melis
ca. 1 dl vaniljesukker
ca. 1 dl kaffe (pulverkaffe, trakterkaffe eller espresso, gjerne varm/lunken og mørkbrent/litt sterk)
750 g Bremykt steke og bake
6 egg

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Smelt smøret ved svak varme i mikrobølgeovn eller kjele, til såvidt flytende og klart. Sett til side; det kan gjerne bli noe kjøligere før bruk.
3. Kle en langpanne med bakepapir.
4. Ha det tørre i en bolle (kjøkkenmaskin eller stor rørebolle) og bland godt med maskin, miksmaster eller sleiv til jevnt farget, klumpefritt pulver.
5. Hell smøret oppi og rør det inn.
6. Bland inn kaffen og deretter eggene, ett eller to av gangen under omrøring. Knekk dem gjerne i en kopp først, så det er lett å få ut evt. skallrester.
7. Hell røren over i langpanna. Bruk slikkepott for å få ut alt av bollen og fordele røra ganske jevnt utover (den flyter ut på egen hånd også).
8. Sett langpanna inn i varm ovn og stek i ca. 45 minutter. Sjekk gjerne med en pinne underveis; brownies kan godt være litt fuktig i midten. Pass på at den ikke blir svidd og hard i kantene.
9. Avkjøl noen minutter i formen og dra deretter bakepapiret over på rist. Når brownien er kald, er det enkelt å dele den opp i mindre biter med pizzahjul eller kniv, og fryse det som ikke spises innen et par dager.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!