Denne brownieskaken kan selvsagt spises uten appelsinfromsj, men har du den med blir dette en festkake.

Ingredienser

Brownies
170 g smeltet smør
320 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
100 g hvetemel
60 g kakao
1 knivsodd salt
Appelsinfromasj
7 plater gelantin
1/2 dl kokende vann
3 egg
1 1/2 dl sukker
3 dl fløte
1 1/1 dl appelsinjuice (nypresset)
revet skall fra en appelsin

Fremgangsmåte

Brownies
Steketemperatur 180 grader
Kaken passer til en liten langpanne på ca. 33 x 23 cm.
Smelt smøret. Pisk eggene lett og ha i sukker. Tilsett resten av det tørre og til slutt det smelta smøret. Blandes godt. Tilsett evt. valnøtter.
Kaken stekes i ca. 20 – 30 min
Fromasj
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Pisk så fløten. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Bland sammen eggedosis og stivpisket krem. Tilsett så appelsinjuisen og appelsinskallet. Rør gelatinen som er oppløst i det kokende vannet forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen . Tøm appelsinfromasjen over den avkjølte browniesbunnen. Jeg pyntet med appelsinbåter og sjokoladebiter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!