Verdens nydeligste brownie! DU drømmer deg bort ved første bit.

Ingredienser

Brownies:
250 g mørk sjokolade, hakket
250 g Bremykt steke og bake
5 egg
400 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
Oreokrem:
200 g hvit sjokolade, hakket
400 g kremost
3 dl kremfløte
100 g sukker
1 vaniljestang (frøene) eller 1 ts ekte vaniljesukker
2 gelatinplater
100 g Oreokjeks, grovt hakket

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 165 grader.
2. Smelt smøret forsiktig i en kasserolle.
3. Ta kasserollen vekk fra varmen og tilsett den mørke sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen smelter.
4. Visp sammen egg og sukker med hånd i en stor bolle.
5. Ha i sjokoladeblandingen mens du rører hele tiden.
6. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og rør til alt er godt blandet.
7. Kle en liten langpanne (ca 25×30 cm) med bakepapir og hell røren i formen og fordel den jevnt utover.
8. Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter. Kaken skal være litt rå i midten. Avkjøl kaken.
9. Start på ostekremen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter
10. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad, rør til den blir en glatt masse.
11. Ha Philadelphiaost, fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
12. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i ca. 2 ss varmt vann.
13. Ha gelatinblandingen sammen med sjokoladeblandingen, vend så inn i ostekremen, og rør godt sammen
14. Vend de grovt hakkede sjokoladekjeksene inn i ostekremen.
15. Når brownien er avkjølt tar du tak i bakepapiret og løfter den ut av formen. Kle formen med et nytt bakepapir og legg brownien tilbake i langpannen, med «stekeskorpen» ned. ,
16. Bre Oreokremen jevnt over brownien. La kaken stå kaldt over natten.
17. Del opp brownien i passe små biter, ca 4 x 4 cm

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!