Ei deilig sjokoladekake med marengskrem. En vinner på kakebordet.

Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
200 g smør
5 dl sukker
3 store egg
300 g mørk kokesjokolade
4,5 dl melk
1,5 ts vaniljeessens
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
7 dl hvetemel
Marengskrem:
3 eggehviter
5 dl sukker
1 dl kaldt vann
1,5 ss lys sirup
1/8 ts salt
1,5 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunnene:
Start med å koke opp 1 dl melk i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme melken. Rør av og til slik at sjokoladen smelter til en jevn sjokolademasse. Avkjøl litt.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljeessens. Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland det tørre i deigen vekselsvis med melken. Gjør dette i 3 omganger og rør godt mellom hver gang. Bruk gjerne en håndmikser til hjelp, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få alt godt blandet. Deigen skal bli jevn og klumpfri. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Del deigen i tre like store deler. Ha hver del i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakene i formen før de forsiktig løsnes og tas ut. Fjern bakepapiret fra kakebunnene.
Marengskremen:
Ha alle ingredienser unntatt vaniljeessens i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med fosskokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Start med en gang å piske med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 6-8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen vekk fra kjelen med det kokende vannet. Tilsett vaniljeessens og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt eller litt lenger, til marengskremen har ønsket smørekonsistens. Marengskremen må brukes straks den er laget.
Montering av kaken:
Bruk et solid kakefat som tåler en stor kake. Monter kaken ved å ha marengskrem mellom sjokoladekakebunnene. Fordel resten av marengskremen over hele kaken. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!