Bremykt Logo

Verdens beste sjokoladefondant

Ingredienser

100 gram Stratos (50 gram lys kokesjokolade og 50 gram mørk kokesjokolade kan også brukes)
100 gram bremykt bake og steke meierismør
50 gram sukker
3 egg (kun ett med plomme)
1,5 dl siktet hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt 100 gram av bremykt bake og steke meierismør i en kjele. Denne egner seg godt til baking, og får desserten til å smake utsøkt!) Tilsett deretter 100 gram sjokolade i kjelen. La det småkoke i par minutter frem til sjokoladen er godt smeltet og blandet. Trekk kjelen til siden og vent til denne blir avkjølt.
Tilsett deretter sukkeret i sjokoladesmør røren, Bland godt!
Tilsett dermed et og et egg. Det du må huske på er å tilsette det ene egget med plomme, og de to andre uten. Bare eggehviten.
Tilsett mel og rør godt.
Smør 4 ildfaste former eller store muffinsformer (smør formene gjerne med flytende Bremykt) og fordel røren i formene. Stek fondantene midt i en forvarmet ovn på 180 grader (helst i over og under varme) i 8-12 minutter. Jeg steker mine akkurat i 9 minutter. Kan serveres med vaniljeis og bær. La fondantene hvile i par minutter før du løser dem ut av formen :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!