Overrask besøket med en skikkelig kul kake! Her er oppskrift på en firelags sjokoladekake med karamellsmørkrem og sjokoladeglasur som dryppes over toppen.

Ingredienser

(Ca. 20 porsjoner)
Sjokoladekake:
500 g Bremykt Mykere
3 ss lønnesirup
160 g ekstra fint sukker (evt. vanlig)
260 g brunt sukker
7 store egg (romtempererte)
500 g hvetemel
40 g kakao
½ ts salt
3 ½ ts bakepulver
¾ dl helmelk
2 ts vaniljeekstrakt (evt. ekte vaniljesukker)
Karamellsmørkrem:
350 g Bremykt Original
250 g melis
2 ts vaniljesukker
Ca. 8 ss salt karamellsaus (fås kjøpt ferdig)
Sjokoladeglasur:
1 ss Bremykt Original
100 g kokesjokolade, finhakket
0,6 dl kremfløte
Pynt:
8 makroner, etter ønsket smak

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C. Smør to springformer (20 cm) med smeltet Bremykt, kle bunnen med bakepapir.
Sjokoladekake:
Pisk sammen Bremykt, lønnesirup og sukker til det er luftig (ca. 10 minutter). Skrap blandingen ned fra sidene. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang. Bytt til k-spade eller grind (eller bland for hånd med en slikkepott) og bland inn de tørre ingrediensene, melk og vaniljeekstrakt. Bland sammen til en glatt røre. Fordel røra på to former og stek på midterste rille ca. 60 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kakene ca. 15 minutter i forma, før de snus over på rist.
Karamellsmørkrem:
Pisk sammen Bremykt, melis og vaniljesukker til det er luftig. Ha i karamellsaus og pisk til alt er godt blandet. Dersom kremen blir for bløt sett den kjølig 10-15 minutter, før du pisker videre.
Sjokoladeglasur:
Smelt alle ingrediensene sammen i en liten kjele, rør sammen til en blank og glatt glasur. Tilsett ev. litt mer fløte dersom glasuren blir for tykk. Avkjøl til den er lun, dersom du har den på kaka når den er for varm, så smelter karamellsmørkremen.
Slik setter du sammen kaka:
Del kakebunnene i to. Fyll med litt karamellsmørkrem mellom hver bunn, legg kaka på ønsket kakefat og sett kjølig ca. 15 minutter. Smør et tynt lag med smørkrem rundt kaka og til slutt toppen (lag en så glatt overflate som mulig). Sett kaka kjølig ca. 20 minutter. Lag sjokoladeglasur. Bruk en spiseskje til å legge på glasuren med. Start helt ytterst på kanten av kaka og ha litt og litt glasur rundt hele. Beveg skjeen i en forsiktig sikksakk bevegelse, slik at glasuren renner naturlig ned på sidene. Avslutt med glasur på resten av toppen, og sett kjølig. Når glasuren har stivnet sprøyter du små topper (med stjernetyll) rundt kanten av kaka, eller etter ønske. Pynt med makroner.
Tips:
Dersom du ønsker annen pynt enn makroner smaker det godt med friske bær, moreller, helt enkelt med raspet sjokolade, frisk mango eller pasjonsfrukt.