Himmelsk sjokoladekake dekorert med trøffelkrem, sjokolade drip og masse sjokolade som pynt. Den ultimate bursdagskaken til en sjokoladeelsker!

Ingredienser

Chocolate Drip Cake
Sjokoladekake
5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2 ss bakekakao
2 ts natron
0,5 ts bakepulver
0,5 ts ekte vaniljesukker
75 g bremykt
5 dl kulturmelk
Trøffelkrem
8 eggeplommer
2 ss sukker
400 g bremykt
2 dl vann
130 g melis
10 ss oboy
Drip cake sjokoladeglassur
0,50 dl kremfløte
100 g kokesjokoalde
Sjokoladepynt:
Pynt med 9 ulike sjokolader av dine favoritter
Jeg brukte dette som sjokoldepynt:
Freia melkesjokolade
Ritter sjokolade
Guylian sjokolade
Mini oreokjeks
Apelsinsjokolade
Kindersjokolade
Oreo white chocolate cookies
Hershey`s cookies `n`creme

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bland hvetemel, sukker, bakekakao, bakepulver, vaniljesukker og natron i en stor bakebolle.
2. Smelt bremykt i en kjele og ha det i røren sammen med kulturmelk. bland først innholdet med en sleiv før du mikser det forsiktig sammen.
3. Finn fram en springform på 22 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen. Kakerøren skal deles i to, så hell halvparten av røren i formen. Enkleste metoden å dele kakedeigen helt likt på er hele røren i et dl mål. Stek begge kakene midt i ovnen på 200 grader i 25 - 30 min. Jeg stekte dem en om gangen siden jeg kun har en springform på 22 cm, men har du to steker du begge samtidig hvis du har plass..
4. Ta så kaken ut av ovnen og la den få kjøle seg helt ned før du tar kaken ut av formen. Stek så neste kake og a også den få kjøle seg ned før du tar den ut av formen. Mens du venter på at kaken blir kald lager vi trøffelkremen.
Trøffelkrem:
1. Miks 8 eggeplommer og sukker sammen til eggedosis. Finn fram en ny bakebolle og miks bremykt mykt.
2. Hell så eggedosisen over i smørblandingen og miks det sammen.
3. Kok melis og vann i en kjele til en seig masse i ca. 8 - 10 min. Når den er ferdig skal den helles i en tynn stråle over blandingen med eggedosisen og smøret. Vær rask med å piske godt i ca. 2 min etter du har helt melisblandingen over fordi melisblandingen kan bli stiv og klumpete om du venter for lenge. Dette er med på å gjøre trøffelkremen luftig.
4. Bland 10 ss oboy i blandingen og pisk dette godt sammen.
Montering av kaken:
1. Finn fram et kakefat og del begge sjokoladekakene i to like deler. Begynn med å legge en bunn på kakefatet og smør et tykt lag med trøffelkrem.
2. Fortsett med å bygge en høy kake til du har fire lag med kake og tre lag med trøffelkrem som du kan se på bildet. Smør resten av trøffelkremen rundt kaken.
Kakepynt
Chocolate Drip Glassur:
1. Nå skal vi lage drip cake sjokolade glasuren. Kok opp kremfløte til kokepunktet. Ta den av platen og legg kokesjokoladen i biter oppi den varme kremen. Rør helt til sjokoladen er smeltet.
2. Leg glasuren forsiktig over kaken og la den få dryppe ned på kantene
Sjokoladepynten:
Pynt kaken med 9 ulike sjokolader du eller bursdagsbarnet liker. Her er det bare å slippe fantasien løs! Legg på en og en sjokolade i midten til du får et pent sjokoladecollage på sjokoladekaken!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!