Denne kaken her er for den som ELSKER sjokolade!En sjokoladerullekake fylt med sjokoladeganache, pisket krem med knuste oreos og nugat. Så toppet med mer sjokoladeganache og knuste oreos!!OMG!!! Denne anbefales å prøves! Utrolig enkel å lage! Og går kjempefort!

Ingredienser

Sjokoladerullekake
5 egg
250 gr sukker
3 ss sterk kaffe
1,5 ts vaniljeekstrakt
50 gr bakekakao
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
150 gr mel
Sjokoladeganache
150 g fløte
150 gr mørk sjokolade
1 ts bremykt
Fyll
3 dl fløte
10 stk Oreokjeks
1 ts vaniljeekstrakt
150 gr Odense Nougat
1 ss melis

Fremgangsmåte

Start med å sette på ovnen. 180 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i kaffe og ekstrakt.
Sikt alt det tørre. Og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Dekk til en stekeplate med bakepapir. Smør kakerøren utover platen med en slikkepott eller en palett.
Stekes i ca 10-12 min.
Gjør klar ett koppehånkle på benken. Sikt melis over heile håndkle. Stryk så over med handa. Snu kopphånkle rundt på andre siden.
Når rullekaken er ferdig stekt. Løft kaken av brettet øyeblikkelig etter steking. Legg kakesiden ned på kopphåndkle. Dra forsiktig av bakepapiret.
Rull så kaken med kopphåndkle slik at både kaken og håndkle blir rullet sammen.
Avkjøl i kjøleskapet.
Grunnen for at vi ruller det inn i håndkle er at den blir da lettere å rulle sammen når den er kald etter at kaken er blitt fylt med krem.
Til sjokoladeganachen så skal du varme opp fløten til kokepunktet. Ha så den varme fløten over grovhakket sjokolade. Ikke rør. La den bare stå slik i ett par minutter. Rør så med en pisk til den blir blank og fin. Rør inn en spiseskje med smør. La den bare stå på benken å avkjøle seg.
Til fyllet så starter du med å smelte nougaten over vannbad. Når nougaten har smeltet. Sett bollen i kaldt vann slik at nougaten kjøler seg ned raskere. Odense Nougat får du kjøpt på de store dagligvarebutikkene ICA, meny, Coop etc
Piske så opp fløten med 1 ss melis og 1 ts ekstrakt. Vend i knust Oreos og den avkjølte nougaten.
Ta frem rullekaken. Og rull den forsiktig ut.
Smør ett godt lag med sjokoladeganache på bunnen. La ca 2 cm på hver ende være udekket med ganache. Husk å spare litt. Du skal også ha ganache på toppen av kaken. Stryk kremmen på toppen av ganachen. Her skal det også være 2 cm udekket med krem. Blir mindre søl når kaken skal rulles sammen.
Da skal du rulle kaken sammen. Prøv å løft kaken litt mens du ruller. Slik at du ikke skviser bort all kremmen når du ruller den sammen.
Sett så kaken over på ett fint fat.
Hell over resten av ganachen og stryk den utover med en palett eller slikkepott. Strø så over med litt knust oreos.
Da er det bare en ting igjen å gjøre. Og det er å NYTEEEEEEEEE den!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!