Dette er en kake full av deilige smakskombinasjoner, jeg elsker kombinasjonen av salte peanøtter og sjokolade. Ikke er den vanskelig å lage heller :)

Ingredienser

Brownie
3 egg
4 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 ss rawfood kakao eller bakekakao
150 g Bremykt steke og bake eller smør
Glasur
125 g melis
1/2 glass peanøttsmør, helst økologisk
225 g usaltet smør
1 ts vaniljeessens/ekstrakt
1/2 ts salt
80 gram fløte, men se an konsistensen og ta i litt og litt til kremen er riktig tykkelse

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte Brownie :
Visp eggene lett sammen, tilsett sukkeret og bland dette til en jevn røre.
Mål opp mel, vaniljesukker og kakao, ha alt sammen i røra sammen med det smeltede smøret og bland til det hele er godt rørt sammen men ikke for lenge. Hell røren i en smurt firkantet liten langpanne og stek den på 180 grader i ca 30 min, følg med etter 20 min kan være individuelt fra ovn til ovn.
Avkjøles på rist.
Tips: Som regel når man baker skal man man røre lenge og vel for å få den perfekte eggedosis eller luftig og porøst smør, men her gjelds det å røre så lite som mulig for å få best mulig resultat. Ikke bruk mikser, men gjør det for hånd. Om du jobber for mye med deigen blir ikke brownien seig.
Fremgangsmåte glasur :
Ha peanøttsmør, melis, vaniljeessens, salt og smør i en bolle, røres godt sammen helst med en håndmikser til det blir en smuldrete konsistens.
Ha i litt fløte og rør mer, til det blir en jevn konsistens, jevn ut med fløte til kremen er passe tykk. Kremen smøres på den avkjølte brownien, jeg pyntet med kakaonibs og ristede kokosflak (som er en av mine favoritter)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!