Saftig og holdbar sjokoladekake. God både til hverdag og fest. Kan lages i mange varianter.
25cm rund form
500g sukker
450g,hvetemel
2ts natron
2ts bakepulver
1ts salt
4 ts vaniljesukker
4 dl kakao
4egg
4dl kulturmelk
350g Bremykt
Krem: melkesjokoladesmørkrem
200g Bremykt
400-500g melis
2ts vaniljesukker
200g melkesjokolade
1 egg
Pynt etter eget ønske
Bland alt det tørre
Tilsett så egg og kulturmelk.
Pisk godt. Tilsett på romtemøerert bremykt i terninger. Bland godt.
Ha i smurt form. Stek på 180grader i 45-60 minutt avhengig av ovn.
Glasur:
Smelt sjokoladen i vannbad
Pisk bremykt og melis/vaniljesukker. hvitt og luftig. Pisk inn egget fmr sjokoladen tilsettes.
Pynt ivei.
Pp den avbilda kaka brukte jeg hvitsjokoladeganasj, kinderegg, pops, melkesjokoladehjerter og makroner.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!