Alle som smaker denne ber om å få oppskriften, da ingen sjokoladekake er saftigere eller holder seg lengre. Superpopulær blant store og små, og forsvinner alltid raskest fra kakebordet.Kan oppbevares tildekt på benken i en uke, men den blir aldri stående så lenge. Egner seg også til frysing, både med og uten glasur.Egentlig en langpanneoppskrift, men funker i rundform og i min versjon for barneselskapet i Lynet-McQueen-form.

Ingredienser

4 store egg
500 gr sukker
6 dl kefir (eller naturell yoghurt)
250 gr smeltet Bremykt
450 gr hvetemel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
6ss bakekakao
Glasur:
200 gr Bremykt
500 gr melis
2 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
1 egg
2 ss pulverkaffe, rørt ut i 1 ss varmt vann
Annen pynt etter ønske.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Vekselvis bland inn kefir og smeltet Bremykt i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle, og sikt dem inn røra.
Bland godt sammen til du har en jevn røre.
Ha røra over i en smurt langpanne (ev dekket med bakepapir).
Stekes midt i ovnen i ca 20 min.
Dersom du skal lage en rund kake med to lag, er det best å fordele røra i to rundformer og steke dem separat.
Da jeg bakte Lynet-McQueen-kaken første gang, hadde jeg halve røra i den godt smurte formen, og stekte og avkjølte den før jeg smurte formen igjen og stekte den andre halvdelen av røra. Vi var mange, så to kaker var helt topp.
Neste gang brukte jeg halv oppskrift og lagde en kake, som også funket fint.
Steketiden når du ikke bruker langpanne vil variere noe avhengig av størrelsen på formen og hvor tykt rørelaget blir. Desto tykkere/høyere røre, desto lengre steketid. Selv har jeg ikke måttet steke lenger enn maks 30 min.
Glasur:
Bland Bremykt med de tørre ingrediensene.
Tilsett egg og kaffe.
Jeg foretrekker å bruke elektrisk visp da det gir en mer fløyelsmyk glasur, men kan gjerne også blandes for hånd med en gaffel.
Dersom glasuren blir for flytende, sett den kjølig til den tykner litt, før du sprer den over kaka. Det er viktig at bunnen er helt avkjølt før du ha på glasur.
I langpanne dekker du hele kaka.
.
I rundform med to lag, fordel halvparten av mellom lagene og halvparten på toppen og rundt sidene.
For Lynet McQueen delte jeg kaka på langs og la all glasuren i mellom, slik at jeg kunne fremheve detaljene fra formen på toppen (se bilde). Jeg brukte melis utblandet i litt sitronsaft i en sprøytepose for hvite streker på toppen og nonstop i glasuren langs sidene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!