Enkel sjokoladekake som alle liker og som alle klarer å lage.

Ingredienser

Sjokoladekake:
- 4 kopper hvitt sukker
- 4 kopper hvetemel
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 2 ss kakaopulver
- 2 kopper melk
- 5 egg
- 300 gram smeltet smør (bremykt)
Glasur:
- 1 pakke melis
- 2 ss kakaopulver
- 200 gram smeltet smør (bremykt)
- Litt kokt kaffe

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Bland alt det tørre
2. Smelt smør, og bland i melk, smør og egg i det tørre
3. Rør alt godt sammen
4. Ha røra i en stor langpanne med bakepapir, og stek på 175 grader på nederste rille i ca 50 minutter
Glasur:
1. Bland melis og kakaopulver
2. Smelt smør og bland sammen med melis og kakao
3. Blandingen vil nå være tørr og klumpete, rør inn kokt kaffe til glasuren blir myk og glatt

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!