Bremykt Logo

Verdens beste sjokoladekake fylt med en myk og luftig sjokolademousse. Kaken har 2 forskjellige bunner, en av kokos og en av puffet ris. På toppen finner du en fløyelsmyk smør/oste krem.

Ingredienser

Kokosbunn:
2 eggehviter
2dl sukker
200g kokosmasse
Puffet ris bunn:
100g delfiafett
1,3 dl puffet ris
2 egg
175g melis
Sjokolademousse:
3 eggeplommer
35g sukker
3 dl kremfløte
200g dronningsjokolade
Smørkrem:
75g bremykt
3 ss kakao
200g melis
150g philadelphia
2 ss kaffe

Fremgangsmåte

Start med å lage kokosbunnen:
Sett ovnen på 180 grader.
Pisk eggehvite og sukker stivt, tilsett så kokosmassen og rør forsiktig inn med en slikkepott. Ha kakerøren i en rund form (22cm). Kaken stekes midt i ovnen i 10 - 15 minutter. Bunnen skal bli gyllen på toppen. Settes til avkjøling.
Så finner du frem alt du trenger for å lage sjokolademoussen:
Ha eggeplommene og sukker i en skål og pisk det lett med en stålvisp.
Kok så opp 0,5 dl av kremfløten, mens du venter på at kremfløten skal koke kan du smelte sjokoladen.
Når kremfløten har fått et oppkok, vender du inn eggelbandingen og sjokoladen, dette settes til side for å bli litt avkjølt.
Pisk så krem med resten av kremfløten. Kremen skal vendes inn i sjokolade blandingen, men pass på at den ikke er varm, da vil kremfløten smelte. Sjokolademoussen settes så i kjøleskapet.
Lag så puffet ris bunnen:
smelt delfiafett og melkesjokolade sammen i en gryte, og sett det til avkjøling. Ha så eggedosis og melis i en bolle, og pisk dette til eggedosis. Nå massen er blitt så tykk at du kan skrive ole, så har du en fin eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, før du tar oppi den puffede risen.
Kle en rund form med bakepapir, og ha puffet ris blandingen oppi. Pass på at formen er på samme størrelse som kokosbunnen, slik at kakebunnene får samme størrelse.
Får du noe puffet ris til overs, kan du ha dem i muffinsformer og servere dem slik vi kanskje best kjenner dem - som julekaker.
Bunnen settes til avkjøling i kjøleskapet til den er stiv.
Når alt utenom smør/oste -kremen er laget, og avkjølt starter oppyggningen:
Kokosbunnen skal fortsatt være i formen, men det kan være greit å kutte rundt kantene.
Ta sjokolademoussen oppå kokosbunnen, og legg puffet ris bunnen oppå sjokolademoussen. Dette bør stå litt i kjøleskapet til kaken har satt seg.
Til slutt lager du smør/oste - krem:
Bland sammen alle ingrediensene utenom kaffe, og pisk dette sammen ved hjelp av en mikser. Når blandingen er luftig å myk kan du tilsette kaffen.
Ta kaken ut av formen og dekk den med smør/oste -kremen. Kaken kan dekoreres etter eget ønske.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!