Utrolig god sjokoladekake. Faktisk så god at den kan brukes til bestikkelser. Det er også såpass lite mel i den at glutenallergikere har sagt at den er verdt å få litt vondt i magen av.

Ingredienser

Til kaken:
300g mørk sjokolade, gjerne 60-70% kakaoinnhold
150g Bremykt
5 mellomstore egg
2 dl sukker
100g siktet hvetemel
Glasur
200g kokesjokolade
2 dl fløte
1ss romtemperert Bremykt

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180 grader. Klargjør en rundt springform (22-24cm) enten med smør eller bakepapir. Hakk sjokoladen. Smelt Bremykt i en kasserolle, trekk den til siden og rør inn sjokoladen.
Pisk eggene og sukkeret til eggedosis. Vend inn melet og ha til slutt i den smeltede sjokoladen. Stek kaken i 25 minutter. Kaken skal være myk i midten når den er ferdig. Sett kaken til avkjøling.
Finhakk sjokolade til glasuren og ha det i en bolle. Kok opp fløten og hel det over sjokoladen. La den stå i ett minutts tid før du rører om med en slikkepott. Når alt har smeltet rører du inn smøret. Glasuren skal bli blank og elastisk. Hvis du bruker stavmikser må du passe på at det ikke kommer luftbobler.
Hell glasuren over kaken uten å ta den ut av springformen. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet, gjerne over natten. Pynt kaken med f. eks. friske bær før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!