Bremykt Logo

Den ULTIMATE FESTKAKA!!!! Denne er perfekt til ethvert kakebord i enhver feiring. Bursdag, Bryllup, Konfirmasjon, Nyttårsfeiring, Påskefeiring, Barnedåp.....Den er også den ultimate kosen når du trenger det.

Ingredienser

TIL KAKEBUNNEN
8 eggehviter, romtemperert
1 ss sitronsaft
450 g sukker
220g Bremykt
350 g hvetemel
30 g maisenna
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 dl kremfløte
3 ts vaniljeekstrakt
TIL FERRERO ROCHER-KREMEN
4 dl kremfløte
20 stk Ferrero Rocher
TIL SJOKOLADEKREMEN
4-5 dl melis
250 g Bremykt
200 g sjokolade, smeltet
2 ss vaniljeekstrakt el. vaniljesukker
TIL DEKORASJON
Hasselnøtter, hakkede
4-5 Ferrero Rocher sjokolader

Fremgangsmåte

KAKEBUNNEN
Ha sukker og Bremykt i en bakebolle og pisk til lys og luftig krem, ca. 15 minutter. Bland hvetemel, maisenna, bakepulver og salt og sikt dette i smørkremen vekselvis med fløten og vaniljeekstrakten. Ha eggehviter og sitronsaft i en annen bolle og pisk til halvstivt før du blander dette forsiktig inn i deigen. Hell deigen i en smurt og bakepapirkledd springform, ca. 26 cm og stek på midterste rille ved 180 grader i 35-45 minutter. Sjekk med en kakenål etter 35 minutter, men den trenger nok litt mer tid enn det. En god ide er å legge et bakepapir over kaken de siste minuttene slik at ikke toppen blir for mørk. La kaken avkjøle helt i formen, gjerne natten over. Sett den gjerne opp-ned på et kakefat.
TIPS! Det kan hende du må justere / øke steketiden noe, evt sette opp temperaturen til 190 grader. Etter min erfaring varierer steketiden på denne type kakebunner fra ovn til ovn. Min ovn er ganske sterk.
TIL FERRERO ROCHER-KREMEN
Hakk 20 Ferrero Rocher sjokolader i småbiter. Stivpisk kremfløten og bland sjokoladen i denne.
TIL SJOKOLADEKREMEN
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Ha melis og Bremykt i en bakebolle og bland godt til lyst og kremet med en elektrisk mikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og vaniljeessensen og bland godt til tykk og kremete konsistens. Denne kremen skal i sprøytepose for å lage ruffles e.l. Pass derfor på at den er tykk nok til dette og tilsett evt. litt mer melis hvis du synes det trengs.
MONTERING OG DEKORASJON:
Sett kakebunnen på fatet du skal servere den på og del den forsiktig i tre deler, jeg brukte en lang og skarp fileteringskniv til dette. Smør på halvparten av Ferrero Rocher-kremen, legg på midtlaget, smør på resten av kremen og legg på topplokket. Smør så et tynt lag Sjokoladekrem på toppen og ned langs sidene av kaken. Strø hakkede hasselnøtter på toppen. Ha så Sjokoladekremen i en sprøytepose og pynt med ruffles e.l. opp langs sidene av kaken. Sprut så kremdotter rundt på toppen, del de ekstra 4-5 Ferrero Rocher-sjokoladene i to og sett en halvdel på hver kremdott. (og en hel en i midten for bursdagsbarnet :) )

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!