Bremykt Logo

En fantastisk, glutenfri sjokolade kake med tre lag bunn, penslet med kaffe-sirup, fylt med mørk sjokoladekrem, hvit sjokolade-og kaffe-mousse og toppet med en blank glasur!

Ingredienser

Bunn:
- 2 egg
- 65 g melis
- 65 g malte mandler
- 25 g glutenfritt mel eller maisenna
- 20 g kakao
- 3 eggehviter
- 25 g sukker
- 25 g smeltet og avkjølt smør, bremykt
Kaffe-sirup:
- 1 1/2 dl espresso
- 30 g sukker
Mørk sjokoladekrem:
- 110 g mørk sjokolade 70 %
- 2 eggeplommer
- 20 g sukker
- 110 ml melk
- 110 ml fløte
Hvit sjokolade- og kaffemousse:
- 150 g hvit sjokolade
- 75 g sukker
- saften av 1/2-1 lime
- 3 eggehviter
- 1-2 gelatinplate, bløtlagt
- 3 ss sukker
- 0,5 dl espresso
- 2,5 dl fløte
Glasur:
- 200 g sjokolade 55-60%
- 2 dl fløte
- 2 ts lys sirup

Fremgangsmåte

Bunn:
Visp egg, melis og malte mandler til eggedosis. Sikt sammen mel og kakao. Visp eggehviter og sukker til marengs. Bland smeltet smør og en fjerdedel av marengsen inn i eggedosisen. Vend inn det tørre og resten av marengsen til slutt. Bre røren jevnt utover et stekebrett med bakepapir, slik at den blir minst 40 x 30 cm. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 8 minutter ved 220 grader, frem til overflaten føles tørr. Avkjøl bunnen før den skjæres opp i tre like deler, bruk en form på 20-22 cm som mal. Den ene bunnen blir bestående av to deler.
Kaffe-sirup:
Kok opp espresso og sukker, avkjøl.
Krem:
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Ha melk og fløte i en kasserolle og tilsett eggedosisen. Varm blandingen over lav varme under konstant omrøring til den tykner. Hell sausen over sjokoladen, litt etter litt, mens du rører med en slikkepott fra sentrum av sjokoladen. Den skal bli tykk, blank og elastisk. Dekk bollen med plast og la den stå i kjøleskapet natten over.
Mousse:
Smelt sjokoladen i vannbad. Kok opp sukker, limesaft og vann til 120 grader. Pisk eggehvitene lett og spe den varme sukkerlaken over disse mens det piskes i en maskin, fortsett å piske til marengsen er kald. Løs opp gelatinen i litt av fløten ved å varme dem sammen forsiktig. Bland dette og espressoen sammen med den smeltede sjokoladen. Pisk resten av fløten lett. Vend sammen marengs- og sjokoladeblandingen og vend til slutt inn kremen. La den sette seg i kjøleskap.
Montering:
Sett kakeformen du brukte som mal til bunnene på et brett med bakepapir. Legg en kakebunn i formen. Pensle bunnen med kaffe-sirup, bre over halvparten av sjokoladekremen, bre over en tredjedel av moussen, legg på et nytt lag med kakebunn (bruk den som består av to deler), pensle med kaffe-sirup, bre over resten av sjokoladekremen, så et nytt lag med mousse. Legg på den siste kakebunnen, pensle med kaffe-sirup og avslutt med resten av moussen. Pass hele tiden på at alle lagene blir jevne. Frys kaken natten over, minimum 4 timer.
Glasur:
Hakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og sirup. Hell halvparten av den varme fløten over sjokoladen, la den stå i et minutt før du begynner å røre fra midten med en slikkepott. Tilsett resten av fløten litt etter litt og rør til glasuren er helt blank.
Ta kaken ut av formen mens den er frossen. Sett kaken over på en rist og legg en tallerken under som er stor nok til å ta i mot overflødig glasur. Hell glasuren over kaken og løft den over på et serveringsfat. La den stå i kjøleskap til tining.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!