En fantastisk smaksopplevelse! Liker du sjokolade, vil du elske denne! Den er saftig, lett å lage, og imponerer til enhver anledning. Man må alltid forsyne seg to ganger.. Minst..
Kakebunn:
5 egg
200 g. sukker
150 g. hvetemel
2 ts. bakepulver
1 ts. vaniljesukker
1 pl. mørk sjokolade
50 g. bremykt
Glasur:
2 pl. firkløversjokolade (400 g.)
1,5 dl. kremfløte
1,5 dl. sukker
1,5 dl. bremykt (175 g.)
Lag glasuren først. Mens den avkjøler lager du kakebunnen.
Glasur:
1. Finn frem en non-stick gryte.
2. Knekk firkløversjokoladen i biter, og ha i gryten. Tilsett kremfløte, sukker og bremykt.
3. Sett platen på middels høy varme, og rør til sjokoladen er smeltet.
4. Avkjøl i kjøleskapet. Glasuren skal bli litt stivere og kaldere, men ikke helt stiv.
Kakebunn:
1. Sett ovnen på 170 grader.
2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
3. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Smelt mørk sjokolade i vannbad, og tilsett.
5. Smelt bremykt, tilsett og bland med mikser.
6. Stek kaken på midterste rille i ovnen, i 40 minutter. Avkjøl så på rist
7. Ha kaken på et kakefat. Del den avkjølte kaken i to deler(vanrett). Snu kaken, så toppen kommer ned mot kakefatet.
8. Påfør glasur (med slikkepott) på den ene halvdelen, før du legger oppå den andre delen. Så det blir et glasurlag i midten. Påfør så glasur oppå å rundt kaken.
9. Sett i kjøleskapet i et par timer, så er den serveringsklar. NYT!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!