Akkurat slik sjokoladekake var før i tida
300 g farin
150 g smør
2 egg
1/2-1 plate kokesjokolade
2 dl melk
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
Fyll:
100 g smør
500 g melis
1 plate kokesjokolade
6 ss kaffe
1-2 egg
20 dråper romessens
Pisk farin og mykt smør hvitt, tilsett ett og ett egg, smelt kokesjokoladen (gjerne halvt om halvt med mørk og lys) i melk, avkjøl, rør i vekselvis m mel +bakepulver. Haes i godt smurt springform, stekes på 185 grader i ca 45 minutter.
Smelt smør og rør i melis, smelt sjokolade i kaffe og tilsett, rør i ett egg (evt ett til hvis fylket virker tykt), og ha i romessensen.
Del kaka i tre og fyll i sjokolade-romkremen mellom hvert lag og over og rundt. Pynt etter ønske.
Lag gjerne kaka 1-2 dager før servering slik at smakene setter seg.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!