Utrolig saftig og smakfull sjokoladekake uten gluten. Toppet med fløyellsmyk sjokoladekrem.

Ingredienser

2 kopper jytte mel orginal
2 kopper glutenfri fin kakemiks
2 ts kanel
4 kopper surmelk
2 ts natron
1 kopp smeltet smør ( ca 150g)
2 ss kakao
250g usaltet smør
300g sjokolade
3dl kremfløte
100g melis

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.
Bland alle ingrediensene i en bake bolle og rør di sammen til en jevn røre.
Hell røren over i en godt smurt eller bakepapir kledd langpanne.
Stek kaken i ca 35 min i ovnen.
Avkjøl.
Glasur:
Smelt smør og sjokolade i vannbad.
Kok opp fløten.
Hell forsiktig fløten over sjokoladen mens du rører.
Det vil nå vere en flytende sjokoladesaus som vil stivne mer og mer når den kjøles ned.
Når den har blitt kald nok kan du ha den i spøytepose og pynte kaken.
(Jeg har delt kaken i to og tatt litt av glasuren mellom lagene og pyntet med resten på toppen.)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!