En skremmende enkel sjokoladekake til Halloween eller bursdag?

Ingredienser

ca. 8-10 porsjoner.
Bunn:
1 dl Bremykt Original, smeltet
1 ½ dl sukker
2 egg
1 dl hvetemel
3 ½ ss O´boy (evt. Nesquik)
2 ts vaniljesukker
Oreokrem:
50 g Bremykt
100 g kremost (naturell), romtemperert
150 g melis
1 ½ dl kremfløte
½ pk Oreo, grovhakket
Kakejord:
1 pk Oreo
Pynt:
Godterislanger
Til servering:
Jordbærsaus
Kle bunnen av en springform (20 cm) med bakepapir, smør kantene med Bremykt.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Visp sammen Bremykt, egg og sukker i en bolle. Tilsett de tørre ingrediensene, visp til en glatt røre og hell i forma. Stek på midterste rille ca.15 minutter til kaka så vidt er gjennomstekt. Avkjøl.
Oreokrem:
Visp sammen Bremykt (romtemperert), kremost, melis og vaniljesukker til det er luftig. Pisk fløten litt stiv og vend inn. Rør inn hakket oreo.
Kakejord:
Skrap av fyllet på kjeksene, ha de i en foodprosessor og kjør til en jevn smuldrede masse, ala jord.
Slik setter du sammen kaken:
Legg brownien på ønsket fat, ha over oreokrem, legg godterislanger over kremen og dryss tilslutt over kakejord. Server med jordbærsaus for en ekstra skummel og ekkel kake.
Tips:
Har du ikke foodprosessor? Ha kjeksen i en pose, legg et kjøkkenhåndklede rundt og knus kjeksen med kjevle, hammer eller en litt tung kjele.
Oreo kan erstattes med annen type sjokoladekjeks.