En god oppskrift på sjokoladekake er alltid kjekt å ha på lur, som denne med en litt rå kjerne og nydelig mørk sjokoladeglasur, smakt til med kruttsterk kaffe.

Ingredienser

(ca. 12 porsjoner)
Sjokoladekake:
200 g Bremykt Original
200 g mørk kokesjokolade
5 middels store egg (skilles til eggeplommer og eggehvite)
250 g sukker
100 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
Glasur:
100 g Bremykt Original
75 g mørk kokesjokolade
150 g melis
1 ss kruttsterk kaffe
1 egg
Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, over og undervarme. Kle bunnen på en springform (ca. 26 cm) med bakepapir, smør kantene med Bremykt.

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt og kokesjokolade i en liten kjele på svak varme. Rør og avkjøl til blandingen er lun. Skill eggene, pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør sjokoladeblandingen vekselsvis inn med siktet hvetemel, tilsett vanilje. Pisk eggehvitene stive og vend inn med en slikkepott. Fordel røra i springforma og stek på nederste rille ca. 30 minutter. Test med en kakepinne, det skal sitte igjen litt deig på pinnen. Avkjøl kaka i forma.
Glasur:
Smelt Bremykt i en liten kjele, ta vekk fra varmen og rør inn sjokolade. Visp deretter inn melis og kaffe. Avkjøl. Visp inn egg når sjokoladeblandingen er avkjølt.
Legg kaka på et passende kakefat og fordel sjokoladeglasur over. Sett kjølig frem til servering.