Verdens beste sjokoladefondant, enkel å lage og imponerende å servere.

Ingredienser

100g mørk sjokolade - helst med kakaoinnhold over 70%
100g bremykt steke og bake
3 egg
1eggeplomme
1dl sukker
1 dl hvetemel
Om du vil ha litt ekstra smak er det veldig godt med en slump Cognac, Appelsinlikør eller kanskje litt Xante (pærecognac)
Oppskriften holder til 6 posjoner

Fremgangsmåte

1. Smelt smør og sjokolade sammen, rør til du har en glatt sjokolademix
2. Egg, eggeplomme og sukker piskes lett sammen og blandes med sjokoladeblandingen.
3. Rør til blandingen er glatt og fin før du sikter i hvetemelet.
4. Tilsett eventuelt litt likør eller lignende og rør godt sammen til røren er klumpefri og glatt.
5. Smør formene med litt smeltet Bremykt steke og bake, og fyll de ca 3/4 fulle
6. Stekes på 180* i 7 minutter.
7. Serveres varme, gjerne med frukt, bær og is

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!