Bremykt Logo

Deilig sjokoladekake med vanilje- og bringebærfyll, med sveitsisk marengssmørkrem med sjokolade

Ingredienser

Kakebunn:
180 gram bremykt
600 gram sukker
200 gram mørk sjokolade
1 ss kakao
3 ½ dl vann
3 egg
2 dl kremfløte
1 ½ dl helmelk
2 ½ ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
2 ½ ts natron
2 ts bakepulver
½ ts salt
Fyll:
2 pk Freia kakefyll vanilje
Blandes med 7 dl melk
200 gram bringebær
Sveitsisk marengssmørkrem med sjokolade:
6 eggehviter
400 gram sukker
454 gram usaltet smør, mykt men ikke for varmt
127 gram mørk kokesjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
¼ ts salt

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Ha smør, sjokolade, kakao og vann i en stor kjele. Varm blandingen på middels varme til alle ingrediensene er smeltet sammen. Ta vekk fra varmen og la avkjøle seg litt
2. Pisk egg, fløte og melk sammen, og tilsett i sjokoladeblandingen
3. Bland hvetemel, natron, bakepulver og salt, sikt det inn i røren i tre omganger. Rør godt mellom hver gang
4. Fordel røren i to kakeformer à 24 cm. Stek på 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk med en kakenål om bunnen er ferdigstekt
Fyll:
Følg anvisningen til kakefyllet, men som skrevet over bruk litt mindre væske. Sett i kjøleskapet i 15 minutter. Pisk inn bringebær slik at de blir most inn i kremen, sett til avkjøling.
Del kakebunnene i 2 hver, slik at du har 4 bunner. Legg lagvis kakebunn og fyll. Sett til avkjøling mens du lager smørkremen.
Sveitsisk smørkrem med sjokolade:
Ha eggehviter og sukker i en bolle. Ha bollen over et vannbad med svak/medium varme, og rør rund til sukkeret er oppløst. Ta litt av blandingen mellom fingertuppene for å kjenne om sukkeret er oppløst. Obs! Pass på varmen så eggehvitene ikke stivner.
Når sukkeret er oppløst, pisk sammen til en marengs, helt til du kjenner at blandingen ikke er varm i det hele tatt lenger.
Tilsett smøret forsiktig, kun en spiseskje smør i gangen. Det kan se ut som at smørkremen skiller seg, men bare visp og visp så skal det ordne seg. Visp til det blir en jevn og luftig krem.
Smelt sjokolade over vannbad, la avkjøle seg noe, før du tilsetter det i smørkremen mens du visper. Tilsett også vaniljeekstrakt og salt.
Ta først et lag med «crumble layer» med smørkrem rundt kaken, så du får forseglet eventuelle smuler. Ta så et litt tykkere lag smørkrem jevnt rundt kaken. Videre kan du bruke sprøytepose med spiss, for å pynte.
Voilà 😊

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!