Herligste sjokoladekaken som fins, med kefir, som gjør den ekstra saftig♥

Ingredienser

2 store egg
1/2 dl matolje
2 ts vaniljeessens
4 dl kefir
2,5 dl rørsukker(demerara)
2 ss kaffepulver
2,5 dl kokende vann
2,5 dl brun farin
1 3/4 dl kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 ts salt
5,5 dl hvetemel
GLASUR:
2,5 dl melis
0,5 ts vaniljeessens
2 ss kefir
2 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk eggene sammen m/olje,essens,kefir og rørsukker.
Løs opp kaffepulver i kokende vann i en kjele, tilsett brun farin og kakao.arøres til alt er oppløst.
Avkjøl og rør inn egge-/kefirblandingen.
Bland mel,bakepulver,natron og salt.
Ha dette i deigen og rør til den er glatt og klumpfri med elekstrisk visp i ca. 1-2 min.
Deigen skal være ganske tynn i kosistensen.
Røren helles i en liten bakepapirkleddlangpanne (20x30)
Stekes v/175 grader i 35-40 min.
Glasuren lages mens kaken stekes og fordeles over varm kake i et tynt tynt lag.
La kaken avkjøles i langpannen i kjøleskapet over natta.
Løft kaken ut av formen v/hjelp av bakepapiret, og del kaken opp i passe firkanter.
(på bildet er det for anledningen laget samme kake i togformer til en 2- og 4 årsdag:))
Yummi!!!!!!!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!