I denne sjokoladekaken brukes kefir, noe som gjør den ekstra god og saftig.
300 g bremykt smør
4 egg
500 g sukker
500 g hvetemel
7 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ts natron
6 dl kefir
Glasur:
250 g smør
500 g melis
3 ss kakao
2 ss kaffe
2 ts vaniljesukker
1. Smelt og avkjøl smøret.
2. Lag eggedosis av egg og sukker.
3. Bland smøret i eggedosisen.
4. Bland sammen de tørre ingrediensene.
5. Rør inn vekselsvis det tørre og kefiren i eggedosisen.
6. Hell deigen i en hjerteform eller vanlig form.
7. stek kaken på 200°C i 20 minutter.
8. Pisk smør og melis til smørkrem.
9. Bland i kakao, kaffe og vaniljesukker.
10. Glasuren smøres utover kaken når den er avkjølt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!